על פי הדיווחים מאוקראינה, כוחות רוסיים מגיעים לפאתי הבירה קייב – ובעקבות זאת ראש העיר ויטלי קליטשקו הכריז על עוצר שייכנס לתוקף הערב (חמישי) בשעה 22:00. אוקראינה הודיעה בצהריים כי יותר מ-40 מחייליה נהרגו עד כה, ובהמשך דיווחה על 18 הרוגים במתקפת טילים באודסה, 6 הרוגים בעיר ברוברי שליד קייב ו-5 הרוגים במטוס צבאי שהופל על-ידי הכוחות הרוסיים.
האוקראינים טוענים כי הרוסים תקפו אותם יותר מ-30 פעמים, גם על אזורים אזרחיים וגם צבאיים, וכי נמשכים הקרבות בגבול במזרח המדינה. בין השאר דווח כי לפחות 4 בני אדם נהרגו ועוד 10 נפצעו מפגיעת פגז רוסי בבית חולים בוהלדאר באזור דונייצק.
מנגד מוסקבה טוענת כי ביצעה מעל מאתיים תקיפות וכי השמידה 74 מתקנים צבאיים באוקראינה – כולל 11 שדות תעופה. גם ברשת CNN דווח כי הרוסים השתלטו על שדה התעופה אנטונוב הסמוך לקייב. בהמשך נשיא אוקראינה אמר כי הצבא הרוסי מנסה להשתלט על הכור הגרעיני בצ'רנוביל.
Numerous Russian military helicopters over Hostomel town in the Kyiv Oblast. Looks like a Russian Air Assault has started. pic.twitter.com/8hwDaMZ4uD
— CaucasusWarReport (@Caucasuswar) February 24, 2022
כמו כן, על פי דיווחים שמאושרים לכאורה על ידי גורמים בממשלת אוקראינה, טנקים רוסים נמצאים כבר בעיר חרקוב, השנייה בגודלה באוקראינה. ראש העיר טען כי הטנקים "מקיפים את כל העיר, אי אפשר להיכנס או לצאת ממנה".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
שר החוץ האוקראיני דימיטרו קולבה תקף בחריפות את ממשלת רוסיה וקרא למערב להטיל סנקציות חריפות על מוסקבה בתגובה. "פוטין מוביל את אירופה לזמנה החשוך ביותר מאז 1939. כל ממשלה בעטלם שמקווה להישאר מחוץ לנושא הזה היא נאיבית" אמר. "אל תחזרו על טעויות העבר – זה הזמן להכות את רוסיה עם סנקציות חריפות, ולעזור לאוקראינה עם סיוע צבאי וכלכי. יחד נוכל לעצור את התוקפנות הרוסית".
במקביל, נשיא אוקראינה וולדימיר זלנסקי קרא למדינות המערב לסייע ואמר כי "כולנו מחכים שבנות בריתנו יטילו סנצקיות ממשיות על רוסיה ויעניקו לנו סיוע ממשי". נשיא ארה"ב ג'ו ביידן צפוי לשאת הערב הצהרה לתקשורת בה יודיע על סנקציות נוספות שיוטלו נגד הרוסים בעקבות הפלישה.
עשרות חיילים הרוגים לשני הצדדים
בתוך כך, האוקראינים כעת מדווחים כי הפילו 3 מסוקים רוסים, לאחר שמוקדם יותר דיווחו על הפלת 6 מטוסים רוסים ומסוק נוסף.
כזכור, האוקראינים אמרו כי נלחמו היום בגבול עם כוחות רוסים, ובסה"כ עד כה נהרגו 40 חיילים אוקראינים, וכ-50 חיילים רוסים.
כמו כן, טוענים האוקראינים כי הפילו 6 מטוסים רוסים ומסוק, בעוד הרוסים מכחישים וטוענים מצידם כי הצליחו לנטרל את מערכות ההגנה האוויריות של הצבא האוקראיני.

כמו כן, בסוכנות החירום הודיעו כי ילד נהרג בהתרסקות בניין מגורים בעקבות הפצצות בעיר חרקוב.
"לא כיבוש"
בקרמלין אמרו כעת כי הם אינם מתכוונים לכבוש את אוקראינה, וכי מה שפוטין רוצה מהאוקראינים זה שהם "יישארו נייטרלים, מפורזים וללא נאציזם". כמו כן הבהירו כי פוטין הוא זה שיחליט כמה זמן המבצע יימשך.
נאט"ו מחריפה צעדים
בתוך כך, בנאט"ו הודיעו כי החליטו לתגבר את הכוחות הצבאיים במזרח.
מזכ"ל נאט"ו, ינס סטולנטנברג, אומר כי "יש לנו כעת מלחמה באירופה בקנה מידה שחשבנו ששייך להיסטוריה. מדובר בזמן מסוכן לביטחון של אירופה ושם את כל היבשת בסכנה. מדובר בפלישה מכוונת, שתכננו אותה זמן רב ובדם קר. קורא לרוסים לסגת". סטולטנברג הבהיר כי יהיו השלכות לפלישה, אך אמר כי אין תוכניות לפלוש לאוקראינה עצמה.
גם בלארוס תצטרף?
בת בריתה של רוסיה, הגובלת גם באוקראינה, בלארוס, הודיעה כי אולי תצטרף לקרבות.
נשיא המדינה אלכסנדר לוקשנקו אמר כי "כרגע החיילים שלנו לא משתתפים, אבל אם יהיה צורך בכך, הם יצטרפו. בלארוס היא בת ברית של רוסיה זה זמן רב".
כזכור, בשבועות האחרונים קיימה בלארוס תרגילים משותפים עם הצבא הרוסי ועל פי הדיווחים רוסיה פלשה גם דרך בלארוס לאוקראינה הלילה.
קטסטרופה ליבשת
ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, קורא לאירועים "קטסטרופה ליבשת", לקראת נאומו מאוחר יותר היום.
"מדובר בקטסטרופה ליבשת", כתב ג'ונסון בטוויטר. "אני אנאם בנושא בפני האומה הבוקר בנוגע לפלישה הרוסית לאוקראינה. אני אשוחח עם מנהיגי ה-G7 ואני קורא לפגישה דחופה של מנהיגי נאט"ו מהר ככל האפשר.
כמו כן, משרד החוץ הבריטי זימן את השגריר הרוסי במדינה לשיחת הבהרה "בנוגע למעשיים הבלתי חוקיים של רוסיה ולפלישה חסרת ההצדקה לאוקראינה".
סנקציות כבדות
באיחוד האירופי יוצאים בטון חריף נגד הפלישה הרוסית לאוקראינה, ומודיעים על חבילת סנקציות חדשות.
במסיבת עיתונאים משותפת של נשיא המועצה האירופית שארל מישל, נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין ומזכ"ל נאט"ו, ינס סטולטנברג, אמרו כי "פוטין הורה על מעשים מחרידים נגד אנשים תמימים. היציבות של אירופה נמצאת על השולחן.
מוקדם יותר היום גם ראש ממשלת בריטניה ג'ונסון ונשיא צרפת מקרון נקטו בצעדים דומים.
"מתרחשת כרגע פלישה משמעותית לאוקראינה", אמר ג'ונסון. "הפחדים הכי גדולים שלנו התממשו. רוסיה גרמה למלחמה ביבשת שלנו.
מספר בלתי נתפס של טילים ופצצות פגעו באוכלוסייה תמימה. התקיפה הרוסית הייתה חסרת כל הצדקה. אנחנו לא יכולים פשוט להתעלם".

מה דעתך בנושא?
6 תגובות
2 דיונים
Sam bayros
כולכם עם ריר של רצח לכל עם שוחר חופש
13:59 25.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
הרבי מלובביץ' ישו מוחמד הנביא מואפק טריף
17:26 24.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ליאור.
יותר ראוי שפוטין יתקוף את מדיניות ראש הממשלה ושר החוץ, ולא להתמקד באי הכרת רמת הגולן שהיא נחלת אבות אזרחי ישראל. ואם יגיב ויתקוף את דיבריהם זה יהיה יותר ראוי.
16:37 24.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Sam bayros
בתגובה ל: ליאור.
נחלת אבות הסורים יא טיפש
13:57 25.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוריי
כן העולם צועק, ונותן לאוקריינה למות.. ההשלכה עלינו עם אירן ברורה
16:29 24.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Sam bayros
בתגובה ל: אוריי
כמו שנותנים לילדים פלסטינים למות על ידי צבא הכיבוש הישראלי
13:58 25.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר