בדרך לאנקרה: נשיא המדינה יצחק הרצוג אישר היום (רביעי) לראשונה בקולו כי הוא יטוס לביקור רשמי בטורקיה בקרוב. מדובר בהתייחסות הראשונה שלו להתחממות היחסים עם טורקיה, כשעד כה כל הדיווחים על הפגישה המסתמנת הגיעו מצד הנשיא הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הרצוג בביקור באמירויות. ארכיון (צילום: דוברות בית הנשיא)

"בחודש הקרוב אני עתיד לבקר בשכנותינו לחופי לים התיכון – יוון, קפריסין וטורקיה, ולהיפגש עם מנהיגיהן" אמר הרצוג בנאומו בכנס עיתון הארץ. "לצד אלה אני שומר על קשר קרוב וחם עם ההנהגה במצרים, בירדן, באמירויות וברשות הפלסטינית".

הרצוג אמר כי הוא "מאמין שהגיעה העת ל'מזרח תיכון מתחדש'. זו לא אמירת כנף, מן השפה ולחוץ, אלא תפיסה שמבוססת על ניתוח מעמיק ושיחות עם מנהיגים שונים באזורנו, ועם גורמים משפיעים הרלוונטיים לאזור. בעולם של אינטרסים ושל חששות, בעולם של פרנויה בינלאומית – משברים גלובליים הם המנוע החשוב והטוב ביותר לשותפות. עלינו להילחם על כך בכל הכוח, ולפעול עד שנגיע לאותו 'מזרח תיכון מתחדש'".

עוד לפני הביקור בטורקיה, הרצוג ייצא מחר לביקור מדיני ביוון, ובשבוע הבא יבקר בקפריסין. ככל הנראה, הנסיעה ליוון וקפריסין נועדה להרגיע ולחזק את היחסים עם שתי המדינות לפני הנסיעה לטורקיה שצפויה בחודש הבא.

הרצוג יפתח את ביקורו ביוון בטקס הנחת זר באנדרטת החייל האלמוני, ובהמשך יגיע לארמון הנשיאות – שם יתקבל בקבלת פנים ממלכתית ויפגש עם נשיאת יוון, שגם תארח אותו לארוחת צהריים ממלכתית. לאחר מכן יקיים הנשיא פגישה עם ראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטאקיס.

בהמשך היום יפגש הנשיא גם עם נשיא הפרלמנט היווני, קונסטנטינוס טסולאס ויו"ר האופוזיציה וראש הממשלה לשעבר אלכסיס ציפראס. עם תום ביקורו יפגש הנשיא עם נציגי הקהילה היהודית ביוון, ובשעות הערב הרצוג יעשה דרכו חזרה לישראל.