חדשות

תוך יממה: ירידה משמעותית במניין חולי הקורונה הקשים

משרד הבריאות עדכן על 12,101 חולי קורונה חדשים שאובחנו אמש מתוך כ-95 אלף בדיקות שבוצעו. מניין החולים הקשים ירד משמעותית ועומד כעת על 693 בלבד, מהם 240 מונשמים

חשש מהתפרצות מחודשת
| חשש מהתפרצות מחודשת צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

צניחה בתחלואה: משרד הבריאות עדכן הבוקר כי 12,101 חולי קורונה חדשים אובחנו ביממה האחרונה, המהווים 14.37 אחוז מתוך כ-95 אלף הבדיקות שבוצעו. מדובר במספר המאומתים היומי הנמוך ביותר שנרשם מאז ה-3 בינואר, כשגם מקדם ההדבקה נותר ללא שינוי על 0.67.

נחמן אש אומיקרון
נחמן אש אומיקרון| צילום: (צילום: דוברות הכנסת)

לפי הנתונים, בישראל יש כעת 110,205 חולי קורונה פעילים, מתוכם 1,539 מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ. מניין החולים שמצבם מוגדר כקשה רשם צניחה משמעותית וירד ב-99 ביומיים האחרונים, מ-792 חולים קשים ביום שני ל-735 אתמול וכעת ל-693 בלבד – מתוכם 240 מונשמים. מנגד, מניין המתים עלה ל-10,040 נפטרים מתחילת המגפה.

אוריאל בארי, בנצי רובין

למרות הירידה בתחלואה, אמש מנכ"ל משרד הבריאות נחמן אש הזהיר כי גל האומיקרון עדיין לא חלף. "מספר המאומתים עכשיו שבירידה עדיין יותר גבוה מכל גל. העומסים עדייו גבוהים" אמר אש. "היו לנו קרוב ל-100 אלף מאומתים ביום ומספר הנדבקים היה קרוב לפי שניים מכך. למרות שהווריאנט גורם למחלה קלה ובוודאי למי שמחוסן, בסופו של דבר מגיעים למספר חולים קשה והמספר הגיע לקרוב ל-200 חולים קשה ביום. מערכת הבריאות בישראל לא קרסה. לא קופות החולים ולא בתי החולים ומשרד הבריאות".

תגובות

3
3
צפורה
23.02.22

מס החולים קשה ירד כי הם מתו ועל מספר המתים כל התקשורת המגויסת שלבן נעוות המרדות וחבריו - לא מציצת כשם שעשתה בזמן שביבי היה ראש ממשלה נכשלים ומושחתים נמאסתם

2
האג
23.02.22

בדיקות מורידים את מספר הבדיקות ואז מגלים פחות פייק תחלואה.

1
אמת וזהו
25.02.22

שקר