הסרט "אגדת חורבן" ממשיך לעשות היסטוריה. השבוע הוא היה זמין לצפיה לראשונה בטלוויזיה, בכאן 11, ורבים מהישראלים צפו בו. מדובר בסרט זוכה בשלל פרסי אופיר, וכמעט ייצג את ישראל באוסקר, עכשיו הוא יהיה הסרט הראשון בעולם שיימכר כולו ב-NFT.
איך זה עובד?
הסרט מורכב מ-1,500 יצירות, ציורים שציירו האומנים דוד פולונסקי ומיכאל פאוסט. בשבוע הבא הציורים המרכיבים את "אגדת חורבן" ימכרו בפלטפורמת NFT, מטבע דיגיטלי שצובר תאוצה בעולם. הקונים של היצירות לא ידעו איזה ציורים הם קונים עד 72 שעות לאחר סיום המכירה, ורק אז יגלו איזה ציור הם קנו.
48 שעות לפני פתיחת המכירה, הקונים יגלו ברשתות החברתיות את המועד המדוייק בו הם יוכלו לרכוש את היצירות. כל קונה יוכל לרכוש עד 4 יצירות, תמונות מהסרט או סקיצות של האמנים. בשלב הראשון שליש מהיצירות יעמדו למכירה רק לשותפים לדרך יצירת הסרט, ולחברי קהילה, ו1,000 היצירות הנוספות יפתחו למכירה מיד לאחר מכן לקהל הרחב.

במאי הסרט, גידי דר: ״כולם מתלבטים אם להגדיר את "אגדת חורבן" כיצירת קולנוע או כיצירת אומנות מתגלגלת. תמיד אני נלחם להגדיר אותו כקולנוע, אבל הנה, הזדמנות להגדירו כיצירת אומנות, או יותר נכון 1500 יצירות אומנות, נפלאות, מדהימות מהממות".
"שני אומנים גדולים, מיכאל פאוסט ודוד פולונסקי, שציירו את הסרט במשך שבע שנים, ובנו עולם מופלא וקדום עם רלוונטיות מהדהדת לימינו. בואו ניתן לשוק החדש והמסתורי הזה לגלות את העבודה שלהם".

האומן דוד פולונסקי הוסיף: ״הסיבה שאנחנו מתעניינים בעולם החדשני של NFT כיוון שזה ניסוי מעניין על איך אומנות באה לידי ביטוי? מזה אומנות? מי בעצם הבעלים של יצירת אומנות? כל אלו שאלות חדשניות עם אותה אנרגיה שהובילה אותנו לייצר את הסרט הזה".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים