מלחמת רוסיה-אוקראינה נמצאת ממש על הסף, והלילה מאמץ נוסף למנוע אותה.

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ונשיא צרפת עמנואל מקרון שוחחו הלילה בטלפון במה שהוגדר "מאמצי הדיפלומטיה וההרתעה המתמשכים" ביחס לרוסיה.

בעקבות השיחה, הצהירו בארמון האליזה, מטעם נשיא צרפת, כי ביידן ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין הסכימו עקרונית להיפגש לפסגה בנושא אוקראינה.

ביידן התנה את הסכמתו לפגישה רק אם לא תתרחש פלישה. וכעת כולם מחכים לראות מתי תיערך הפגישה, והאם פוטין יסכים למאמצי הדיפלומטיה האחרונים.

גורם בבית הלבן הוסיף כי מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן ושר החוץ הרוסי ידונו בנושא פסגה אפשרית בין הנשיאים כשייפגשו ביום חמישי הקרוב "אם הפלישה לא התחילה עד אז"

בנוסף לכך, הרוסים הודיעו כי יקיימו היום פגישה משולשת עם אוקראינה ועם הארגון לשיתוף פעולה אירופאי, במטרה גם לנסות ולמצוא פתרון דיפלומטי.

אתמול בלילה הזהירו גורמים אמריקאים כי "ניתנה הפקודה" על ידי מוסקבה לגנרלים בשטח להתכונן לפלישה לאוקראינה, כאשר על פי ההערכות האמריקאיות, 75% מהיחידות הקרביות של הצבא הרוסי נמצאות על הגבול.