חדשות

הקרעים בקואליציה: שקד ועבאס אצל מזכיר הממשלה

מזכיר הממשלה שלום שלמה נפגש הבוקר לפני ישיבת הממשלה עם שרת הפנים איילת שקד ויו"ר רע"מ מנסור עבאס כדי לנסות לפשר בין הצדדים ולפתור את המשבר בקואליציה סביב חוק האזרחות

הקרעים בקואליציה: שקד ועבאס אצל מזכיר הממשלה
צילום: צילום: פלאש 90

על רקע משבר חוק האזרחות: שרת הפנים איילת שקד ויו"ר רע"מ מנסור עבאס ישבו עם מזכיר הממשלה שלום שלמה, לפני ישיבת הממשלה כדי לנסות ולפתור את המשבר בקואליציה.

WhatsApp Video 2022-02-20 at 11.21.12
WhatsApp Video 2022-02-20 at 11.21.12| צילום: מנסור עבאס יוצא מלשכתו של מזכיר הממשלה שלום שלמה (צילום: סרוגים)

כזכור המשבר בין רע"מ לבין שאר הקואליציה ממשיך להחריף. בשבוע שעבר הקואליציה הפסידה ביום רביעי מספר הצבעות לאופוזיציה בגלל החרם שהטילו רע"מ. הקואליציה עצמה משכה את החוקים של חבריה מחשש שהן לא יעברו.

רע"ם מחו על כך שוועדת השרים לחקיקה דחתה ביום ראשון שעבר את הצעת החוק של ח"כ אימאן ח'טיב יאסין בנוגע להטבות מס לתושבים בפזורה הבדואית. בתגובה הם החרימו את המליאה. הדבר מגיע על רקע המשבר על חוק האזרחות שעבר במליאת הכנסת בקריאה ראשונה באצבעות האופוזיציה.

בתוך כך, פרסמנו בסרוגים שיו"ר וועדת הפנים חבר הכנסת ווליד טאהא שיגר מכתב לחבר הכנסת ניר אורבך בדרישה להעביר את הדיון על חוק האזרחות לוועדת הפנים בראשותו, במקום לוועדת החוץ והביטחון בראשה עומד חבר הכנסת רם בן ברק מיש עתיד.

על פי תקנון הכנסת, ברגע שיש דרישה כזו של יו"ר וועדת הפנים, וועדת הכנסת מחויבת לקיים דיון כזה, שם עלול להיות מהפך בהחלטה, בגלל שגם אנשי מרצ אינם מרוצים מהמעבר של חוק האזרחות כפי שעבר. אך זה בעיקר מראה כי המלחמה על חוק האזרחות לא נגמרה.

בנוסף כרגע, טאהא תוקע בוועדת הפנים חקיקה הנוגעת למשרד הפנים בראשו עומדת איילת שקד. הבוקר חבר הכנסת מאזן גנאים מרע"מ אמר בראיון לרשת ב' כי "חוק האזרחות הוא קו אדום".

תגובות

47
41
יאיר
20.02.22

אין לי צפיות מאיילת אכזבה גדולה

40
א
20.02.22

הלכו לשיחה אצל המנהלת. כמו בגן ובבית ספר.כך אתם נראים

1
כאבי ראש
20.02.22

ואת הסוף כולם יודעים... בסוף השמאל מקבל את ליטרת הבשר שלו. ועם ישראל ממשיך לסבול...

39
הלל
20.02.22

ממשלת זדון שקד,אל תבקשי בעקרונותיך ! הערבים סחטנים! צוחקים עליכם בפנים!