שלושת שופטי בית המשפט העליון, גרוניס רובינשטיין וזילברטל הכריעו הערב להתיר כי יותר ל-15 בני משפחות שכולות להפגין מול בית של המחבל חלף מוסטפא שאמור להיות משוחרר הלילה, כך מוסרת סוכנות תצפית.
במסגרת המאבק שמנהלת תנועת "ישראל שלי" ביחד עם בני המשפחות השכולות וארגון "אלמגור" עתרו הבוקר הארגונים לבג"צ בדרישה שיורה למשטרת ירושלים להתיר לבני המשפחות השכולות להפגין הערב מול ביתו של המחבל חלף מוסטפא ברחוב השלשלת בעיר העתיקה בירושלים. חלף מרצה עונש מאסר על פיגוע שאותו ביצע בשנת 1992 והערב הוא אמור להשתחרר ממאסרו.
הארגונים נאלצו לפנות לבג"צ לאחר שמשטרת ירושלים דחתה את הבקשה הראשונית לקיים את ההפגנה. גורמים במשטרת מחוז ירושלים סירבו לאשר את ההפגנה בטענה שמדובר בסכנה לשלום הציבור וכי עלולים לפרוץ עימותים בין בני המשפחות השכולות לבין משפחתו של המחבל חלף.
במהלך דיון הכריעו השופטים כי 15 מבני המשפחות השכולות יוכלו להפגין מול ביתו של המחבל אשר צפוי להיות משוחרר הערב. בשעה שש וחצי החלה צעדה רבת משתתפים מבית ראש הממשלה בירושלים אל עבר העיר העתיקה. כשהמפגינים נושאים מטריות שחורות.
כל הצועדים יתרכזו ברחבת הכותל המערבי ועל פי החלטת השופטים, ל-15 מבני המשפחות השכולות יותר להיכנס אל הרובע המוסלמי ולהפגין מול ביתו של המחבל. מארגי ההפגנה שערכו סיור מול בית המחבל הבחינו כי משפחתו כבר קישטה את כל הבניין שבו הוא מתגורר לקראת שחרורו הערב.
שרה העצני כהן יו"ר תנועת "ישראל שלי" אמרה הערב "אנחנו נאבקים בכל הכוח נגד שחרור המחבלים אבל אם הם ישוחררו, לא נרים ידיים וניאבק נגד המחבלים עצמם. לא נאפשר להם חיים תקינים ולא למשפחות שלהם".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים