חדשות המגזר

רוטמן לקריב: אתם לא תזהו פלורליזם אפילו במשקפת

קריב מהעבודה ברך את הארגון ש"החליף את הנימוס הבריטי המקובל בחוצפה הישראלית", השיב לו רוטמן: "אתם ב"יהדות הפלורליסטית" לא תזהו יהדות, או פלורליזם אפילו במשקפת".

רוטמן וקריב
| רוטמן וקריב צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

סערת הביקור של סמוטריץ' בבריטניה ממשיך לעורר גלים. אתמול יצא סמוטריץ' לביקור בקהילות היהודיות באנגליה, ובערב צייץ ועד שליחי הקהילות – הגוף המייצג הגדול ביותר של יהדות בריטניה – הודעה בה תקף את סמוטריץ' וקרא לו לחזור למטוס.

אתמול היה זה שר התפוצות נחמן שי שהצדיק את ההודעה הוולגרית של ארגון הקהילות, והבוקר הצטרף לחגיגה גם יו"ר ועדת החוקה הרב הרפורמי ח"כ גלעד קריב.

"אין מה להתרגש מכך שיהדות התפוצות עונה לסמוטריץ' בשפה שהוא מכיר. האיש נסע לבריטניה על מנת להעמיק את הפילוג ואת המתיחות בין הזרמים והקהילות השונות. טוב שהארגון היציג של יהדות בריטניה החליף את הנימוס הבריטי המקובל בחוצפה הישראלית" צייץ קריב בטוויטר.

נחמן שי לסמוטריץ': "אין לך מה לחפש בבריטניה"

לא תזהו פלורליזם גם עם משקפת

בתגובה, השיב לו חברו לסיעה של סמוטריץ', ח"כ שמחה רוטמן:

"תתבייש גלעד. כשהבאת נציג רפורמי (פלג הולך ומצטמצם של יהדות התפוצות, אגב) לכנסת, רצית שיבעטו אותו בחוצפה ישראלית בגלל הדעות השגויות שלו, או שיכבדו אותו באשר הוא אדם ויהודי, גם אם טועה?.

רוטמן הוסיף: "פעם אחר פעם מתגלה האמת. אתם ב"יהדות הפלורליסטית" לא תזהו יהדות, או פלורליזם אפילו במשקפת".

תגובות

7
5
אריה
10.02.22

לשם מה צריך להיתיחס אליהם ברגע שיהיו להם צרות הם ידעו לבכות ,זכור לנו זמן קורבין שהיתנכל אליהם

1
אריה ? אולי שועל קטן...
10.02.22

, מותר להם להחזיק בדעתם גם אם היא שונה משלך. זה שאתה, למעשה, מאחל להם רע - לא מעיד על אהבת ישראל יתירה.

2
יונה
11.02.22

. ברפורמה אין יהדות .זו דת חדשה ולא כת ביהדות. יהודי מסורתי מכיר בהלכות ישראל ,אך אומר שהוא כרגע מקיים חלק בלבד וכך הוא חיי ,אך אינו מנסה ליצור יהדות אחרת . לא יעזור לכל המחדשים ,תורתינו היא תורת משה שקיבל בסיני ,וכך תשאר לנצח .לכל המחדשים והמוקיונים אין נצח ,מחר הם נעלמים.

4
אסף
10.02.22

רפורמים אינם יהודים במיוחד רפורמים מאירופה/ארה״ב כי הגיורים שלהם אינם גיורים שתופסים בכלל, והם מתבוללים שם כבר מעל 140 שנה. אז אבד לגמרי הקשר אם-בת כהלכה, וגם תיאולוגית הם כופרים בעקרי היהדות. הצליחו לעשות לציבור פה הנדסת תודעה במשך שנים באמצעות כתבות בתקשורת החילונית ואפילו המגזרית שטפטפו לאנשים למוח כאילו גם רפורמים וקונסרביטיבים הם יהודים - הם לא.

3
ביטול או הפרטה
10.02.22

למ מי הם? נבטל אותם! את הנוצרים ביטלנו לפני אלפי שנים ורק טוב יצא מזה. איפה הם היום? מהנוצרים ההם יצאו האוהבים הכי גדולים שלנו האוונגליסטיים. יצא שווה. נמשיך לבטל את רוב אזרחי ישראל כי האמת איתנו.