מבזקים
סרוגים

החות'ים אחראים? פיצוץ ארע במלון באבו דאבי | צפו

מממשים את האיומים? תקיפה המיוחסת למורדים החות'ים בתימן - זרוע של איראן - על מלון באבו דאבי, הסתיימה ללא נפגעים. זאת לאחר איומם של החות'ים: "תפנו את מגדלי המסחר"

ח' אדר א' התשפ"ב
החות'ים אחראים? פיצוץ ארע במלון באבו דאבי | צפו

במהלך הלילה (בין שלישי ורביעי), לקראת חצות -שעון ישראל, התקבלו דיווחים ראשוניים על פיצוץ במלון המרכזי גולדן טוליפ שבאבו דאבי.

צפו ברגעי הפיצוץ:

לנוכח המתיחות בין המורדים החות'ים השייכים לזרוע של איראן ונמצאים בתימן, חשבונות המזוהים עם הציר השיעי-האיראני הריעו ברשתות החברתיות לחות'ים, למרות שטרם יצאה מהחות'ים הודעה רישמית.

בתגובה לפיצוץ, במהלך הלילה תקפו מטוסי הקואליציה בראשות סעודיה, יעדים שונים של החות'ים בצנעא.

אחרי האיום: מתקפת טילים בליסטיים על אבו דאבי | צפו
אחרי האיום: מתקפת טילים בליסטיים על אבו דאבי | צפוצילום: אחרי האיום: מתקפת טילים בליסטיים על אבו דאבי | צפו

"אין נפגעים. הבניין פונה"

שעות ספורות לאחר האירוע, סוכנות ידיעות מטעם איחוד האמירויות הגיבה: "כוחות הכיבוי השתלטו על שריפה בבניין ברחוב חמדאן. אין נפגעים באירוע. הבניין פונה מיושביו", זאת מבלי להזכיר את סיבת הפיצוץ.

שגרירות ארה"ב באיחוד האמירויות פרסמה אזהרה לאזרחיה, לפיה הם נדרשים לנקוט באמצעי זהירות לנוכח דיווחים על תקיפה חות'ית אפשרית.

נזכיר כי לפני כשבועיים, טיל בליסטי ששוגר לעבר אבו דאבי בזמן ביקור הנשיא הרצוג בעיר – יורט. טיל זה נורה על ידי ארגון ״אנצאר אללה״ של החות'ים בתימן הנתמכים על ידי איראן.

אבו דאבי איראן חות'ים פיצוץ