שר האוצר אביגדור ליברמן התייחס היום (שני) לקידום פשרת אביתר והסדרת החשמל להתיישבות הצעירה, ואמר במענה לשאלת סרוגים כי צריך לקדם את הדברים בהתאם לחוק.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

"העמדה שלנו ברורה – כל מה שבמסגרת החוק צריך לקדם. מכיוון שיש פה פתרון חוקי, אין שום סיבה לא לאשר את המאחז אביתר כיישוב קבע" אמר ליברמן. "גם התקדמנו מאד בנושא חיבור לחשמל של כל ההתיישבות הצעירה, וכנראה נמצא פתרון חוקי – וברגע שנמצא אותו, אז נפעל בהקדם".

"שום ועדת בדיקה, רק ועדת חקירה"

עוד הגיב בישיבת הסיעה של ישראל ביתנו להחלטת השר לביטחון פנים עמר בר לב על הקמת ועדת בדיקה ממשלתית שתחקור את שימוש המשטרה בתכנות ריגול ומעקב. בדבריו אמר כי נדרשת ועדת חקירה ממלכתית לנושא, כשהוא יעלה הצעה להקמת ועדה כזו כבר ביום ראשון הקרוב.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ליברמן מתייחס להקמת וועדת חקירה ממלכתית (צילום: סרוגים)

"הדיווחים האחרונים על האזנות הסתר הם רעידת אדמה בעוצמה 9 בסולם ריכטר לפחות" אמר ליברמן. "לכן שוחחתי עם מזכיר הממשלה ואמרתי שביום ראשון אני אדרוש בישיבת הממשלה להקים ועדת חקירה ממלכתית. שום ועדת חקירה ממשלתית ולא פנימית או בין משרדית. צריך להביא שופט או שופטת עליון בדימוס שיעמוד בראש הוועדה".

לדבריו, "חייבים לחקור את כל הנסיבות וכל הממצאים, וצריך להגיע למסקנות ברורות. לא לטייח שוב כמו שהיה בפרשת האזנות הסתר, ואני מציע לכולם לרענן את זכרונם על אותה פרשה מ-2010. מזה שהצליחו לטייח את זה – אנחנו רואים את התוצאות היום".

ליברמן הוסיף ואמר כי הוא מתכוון להופיע בפני הועדה ולראות את השימוש שנעשה בחקירות של פאינה קירשנבאום "עברתי משהו דומה לפני הרבה שנים, וב-2010 פורסם דוח מבקר על האזנות סתר. מי שמכיר את העובדות יודע שמדובר בעבירות חמורות, בהוראה של הניצב מזרחי שהתנהל כמו אחרון העבריינים ואין סעיף בחוק שלא עבר עליו" אמר. "ולמרות כל זה, היה ניסיון לצערי מוצלח לטייח את הפרשה. אותו טיוח הביא אותנו לפרשה היום".