מבזקים
סרוגים

כהנא: "אנו עדים לביזוי תלמידי חכמים"

שר הדתות הגיב למתקפה על הרב אליעזר מלמד: "קבוצה שלא מוכנה לקבל שום דעה אחרת מבקשת להחרים את אלה שדעתם שונה", הוא זוכה לפעשקווילים נוסח מאה שערים"

ג' אדר א' התשפ"ב
כהנא: "אנו עדים לביזוי תלמידי חכמים"
כהנא: "אנו עדים לביזוי תלמידי חכמים" צילום: (צילום: גרשון אליסון פלאש 90)

השר לשירותי דת מתן כהנא יוצא להגנת הרב אליעזר מלמד שליט"א בעקבות המתקפות נגדו.

"בימים האחרונים כולנו עדים לביזוי תלמידי חכמים וחילול ה' שמאבד כל רסן. קבוצה שלא מוכנה לקבל שום דעה אחרת מבקשת להחרים את אלה שדעתם שונה", כתב כהנא בטוויטר. "הרב אליעזר מלמד שליט"א, מפוסקי הדור שלנו, שספרי ההלכה שלו נמכרו במיליון עותקים ומאירים כל בית בתורה, זוכה לפעשקווילים נוסח מאה שערים".

הרב נבון: לא מבין מאיפה הרצון לסתום לרב את הפה?
הרב נבון: לא מבין מאיפה הרצון לסתום לרב את הפה?צילום: הרב נבון: לא מבין מאיפה הרצון לסתום לרב את הפה?

"לצידו, רבנים שדעתם שונה מוקעים. זו לא מחלוקת לשם שמים – זו מחלוקת לשם פוליטיקה ולכן סופה לא להתקיים. אני קורא לציבור האמוני-לאומי שהזהות היהודית שלנו יקרה לו, שבית המדרש שלו הוא זה של מסורת הדורות בה ההלכה מתחדדת מתוך מחלוקת לשם שמים – להתאחד. יחד נוקיע את הפלגנות שכבר החריבה את הממלכה היהודית פעמיים. נעמוד ונפעל יחד, נעשה תיקון ויהי שם שמים מתחבב על ידינו".

הרב אליעזר מלמד מתן כהנא