התפוח האדמה הלוהט שנקרא מתווה אביתר יכול לשמש כלי פוליטי נהדר בידי כמה מבן הגורמים בממשלה. הכדור נמצא אצל גנץ, הוא זה שיכריע איך יתבצע המתווה. אבל המשחק הפוליטי יכול להתפרס על פני המגרש ולשמש רבים במערכת.
תרחיש שיהיה טוב פוליטית, אך הרבה פחות ערכית והתיישבותית. אך בסוף זו הזירה וזה מגרש המשחקים.
כרגע בעבודה ובמרצ מחריפים את הטונים נגד המתווה, לאחר שהיועמ"ש מנדלבליט נתן אור ירוק מבחינה משפטית להקים ישיבה על הקרקע כפי שסוכם עם המתיישבים שהתפנו. מוסי רז כבר מאיים כי הממשלה תתפרק ונחמן שי ומרב מיכאלי מדברים על הטלטלה לקואליציה. גם אחרים במפלגות השמאל מתעסקים בסוגיה.
גם ראש הממשלה החליפי ושר החוץ יאיר לפיד מודיע כי זה יחריף את היחסים עם ארה"ב, זאת לאחר חוות הדעת של הייעוץ המשפטי במשרד החוץ, שמנדלבליט עצמו קיבל אותה והוציא את ההחלטה לאחר קבלת חוות הדעת. עכשיו צריך לבחון האם באמת יש סכנה לקואליציה בגלל יישום מתווה אביתר.

מרצ יפרקו את הממשלה על אביתר?
אז ככה, על אף הקולות הרמים בעיקר מקרב חברי מרצ, כשהם מסתכלים החוצה אל התעצמותו של נתניהו, לא בטוח שכדאי להם לפרק את החבילה. מיכאלי, נחמן שי, זנדברג והורביץ יצטרכו לעזוב את כורסאות עור הצבי, בשביל מה בדיוק? בשביל העובדה שיש סיכוי סביר שתקום ממשלה ימנית יותר?

אבל בדברים הללו, איננו יודעים את כמות הלחצים מתוך המחנה, וכל ח"כ זוטר, דוגמת גבי לסקי ומוסי רז יכולים לשבור את הכלים, שעה שיש זעקה בבייס על אלימות המתנחלים, הישיבה בחומש שעומדת על תילה, עימותים על הנטיעות בנגב ועוד גלולות מרות אותם הם נאלצים לבלוע. ובקואליציה כזו שברירית כל קול קובע וכל ח"כ יכול להיות מלך.
אבל בואו ונחזור אל בני גנץ, האיש שיכריע בסוגיה. מהבחינה הפוליטית למה לו למהר? הוא יכול לשמור את הקלפים אצלו, למרוח את יישום המתווה בטענות של בדיקות ובחינת הדברים ולהוציא אותו בזמן המתאים יותר קרוב לתחילת הרוטציה של לפיד.

כרגע, אף אחד בקואליציה לא משוגע עד כדי כך כדי לקפוץ אל הבחירות. הקורונה עוד בשלהי השתוללותה, המחירים לצרכן בכל תחום מאמירים והאמון הציבורי במשטרה בשפל חסר תקדים – מכל צד פוליטי אגב, בשל פרשת האזנות הסתר של המשטרה.
אבל עוד כחצי שנה ומעלה, המצב יכול להשתנות. אם סיפור הקורונה ייראה כסיפור הצלחה, הרפורמות במשק יישאו פרי וגם מהליכים של השרים להורדת יוקר המחיה, יצליחו. במקרה כזה, גנץ, שלא משתוקק כל כך לראות את לפיד על כס השלטון יכול למצוא משבר טוב לריב עליו.
פוליטיקה: כך מימין ומשמאל ירוויחו
גנץ לא לבד, גם בימינה יש כאלו שישמחו שלפיד לא יהיה ראש ממשלה וזה גם ישמור אולי על הבטחה אחת של בנט שתמומש גם אם בדיעבד. גם מרב מיכאלי שנאבק על אותה המשבצת, תשמח להבליט את עצמה על חשבונו של לפיד ולאחר שיהיה ראש ממשלה זה יהיה יותר קשה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
במרצ והעבודה פירוק על בסיס אידאולוגי בנושא הזה יחזק את הבייס, גם בימינה ותקווה חדשה. גנץ יחכה לתזמון טוב ואז יחליט באיזה צד הוא נוקט. כמי שנפגש עם אבו מאזן, הוא יכול לשדר שהוא מרכז ושהוא עומד במילתו מול אנשי אביתר. הוא יתפס כאמין, אחראי, עומד במילתו ומאוזן. כך ימנע מלפיד רוטציה והקואליציה תתפרק על נושא אידיאולוגי.
השאלה כמובן כרגע היא עד כמה רציני האיום של מרצ. ואיזה לחץ יפעילו המתיישבים וחברי ימינה ותקווה חדשה שירצו הישג מיידי בזירה הזו.
מה דעתך בנושא?
7 תגובות
0 דיונים
Ziona
זה ישתלם לגץ להקים את הישוב כפי שסוכם איתם. גנץ צריך לדאוג לעצמו ולמנדטים שלו לא לפיד ולא בנט ולא סער ולא ליברמן רוצים אותו. אין להם ברירה. אבל למה...
זה ישתלם לגץ להקים את הישוב כפי שסוכם איתם. גנץ צריך לדאוג לעצמו ולמנדטים שלו לא לפיד ולא בנט ולא סער ולא ליברמן רוצים אותו. אין להם ברירה. אבל למה לתת לנגב ולהם לא. שתתפרק הממשלה על זה והוא המנדטים שלו יעלו.
המשך 12:56 05.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחד
גנץ האיש הכי ענייני בממשלה הזאת
12:01 04.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב
מה לימינה ולאביתר? זו מזמן מפלגת שמאל קיצוני
07:43 04.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מייקי
החלטתו של גנץ לא תהיה על בסיס פוליטי.
22:59 03.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Isabella Ethan
איזה סיפור נהדר ומעורר השראה! הייתי נשואה שבע שנים בלי ילד, ובגלל זה בעלי התחיל להתנהג בצורה מוזרה, חוזר הביתה לאחרונה ולא מבלה איתי יותר והוא אמר שהוא רוצה להתגרש....
איזה סיפור נהדר ומעורר השראה! הייתי נשואה שבע שנים בלי ילד, ובגלל זה בעלי התחיל להתנהג בצורה מוזרה, חוזר הביתה לאחרונה ולא מבלה איתי יותר והוא אמר שהוא רוצה להתגרש. אז נעשיתי מאוד עצוב ואבוד בחיים כי הרופא אמר לי שאין דרך להיכנס להריון זה באמת ממרר לי את החיים. עד שנתקלתי בחבר שסיפר לי על DR ALABA מהאינטרנט, איך הוא עזר לנשים רבות עם בעיות דומות שעברתי אז פניתי אליו בכתובת:(dralaba3000@gmail.com) והסברתי לו, הוא סיפר לי הכל צריך לספק לפני שהוא יכול להטיל את הכישוף על המפגש כדי להחזיר את בעלי, מה שעשיתי, והוא שלח תפילה עוצמתית שהייתי צריך לומר באמצע הלילה כשהטיל את כישוף האהבה. זה היה נס 24 שעות מאוחר יותר בעלי היחיד חזר אליי והתנצל על כל מה שעשה ואמר לי שהוא מוכן לתמוך בי בכל מה שאני רוצה, התקשר מהר לד"ר אלאבה ותגיד לו מה קורה בזה רגע והוא גם הכין ושלח לי תרופה צמחית שלדבריו תרפא כל מחלה או זיהום לא רצויים שמנעו ממני להרות ואז הנחה אותי איך להשתמש בה לפני הפגישה עם בעלי. כאן לאחר השימוש בצמח ובשורש המקומיים האלה, כמה שבועות לאחר מכן התחלתי להרגיש סימני הריון על כל הגוף, הייתי ממש בהריון ורק ילדתי בן תינוק בגיל חודש. אני נשבע שכל העולם יגלה על ד"ר אלאבה שהציל את מערכת היחסים שלי וזה גם נותן לי ילדים שאני בגאווה יכול לקרוא להם שלי היום. לכל אישה שחושבת שזה בלתי אפשרי, הנה הזדמנות לחייך ולהביא אושר למשפחתך, אנא צור קשר עם DR ALABA במייל בכתובת: (dralaba3000@gmail.com). או WhatsApp/Viber אותו באמצעות +1(425) 477-2744, אכן, הוא אלוהים שנשלח להביא מאהבים אבודים ולהביא לך אושר..
המשך 22:58 03.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פרס קולט
ניר אורבך עבריין שרימה את בוחריו וגנב את הצבעתם. העכד של בנט.
17:10 03.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קובי
גועל נפש של ממשלה
16:17 03.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר