היום (חמישי) חל יום עוגת הגזר הבינלאומי (כן, כן יש יום כזה). אבל על עוגות גזר כבר חרשנו,  אבל מה עם חלת גזר?

קבלו מתכון לחלת גזר, מדובר במתכון קל להכנה ומפתיע במיוחד שגם גדולים וגם קטנטנים יאהבו.

מצרכים:

2 גזרים קלופים
3/4 כוס מים (פושרים)
1 כף שמרים
2 כפות סוכר (ניתן להמיר לסוכר חום)
1/2 כף מלח
1/2 כוס שמן קנולה
5 כוסות קמח

אופן ההכנה:

טוחנים במעבר מזון את הגזרים ומוסיפים 1/2 כוס מים.

במקביל, מערבבים בקערה: רבע כוס מים, שמרים, סוכר, מלח, שמן והקמח.

לאחר מכן, מאחדים את לערבב את 2 הקערות ומתפיחים במקום חמים למשך חצי שעה.

(צילום: שאטרסטוק)

לאחר מכן, קולעים 2 חלות ומתפיחים לעוד חצי שעה, מחממים את התנור ל180 מעלות.

רגע לפני שמכניסים את החלות לתנור, יש להתיז מעט מי ברז על החלות. אופים במשך 20-25 דקות.

שבת שלום!