לפי התחזית, הערב החורף יחזור אלינו עם גשמי ברכה ברחבי הארץ. מה שאומר שזה בדיוק הזמן לחזור להתכרבל בשמיכה, ומה טוב אם תהיה לנו ביד קערה של מרק עדשים ובטטה. קבלו מתכון – 10 דקות הכנה, ו-100 אחוז פינוק.
מתכון למרק עדשים ובטטה
מרכיבים
כוס וחצי עדשים ירוקות
2 כוסות עדשים כתומות
בצל גדול קצוץ
4 שיני שום שלמות קלופות
בטטה אחת גודלה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
מלח, פלפל, עלי דפנה וכמון
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להשחים מוסיפים את שיני השום השלמות.
2. כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את הבטטה ומערבבים.
3. אחרי 3 דקות שוטפים ומסננים את העדשים, ומוסיפים אותן לסיר. מומלץ להשרות אותן לילה שלם במים, אך ניתן להשתמש בהן גם ללא השריה.
4. מטגנים מעט את העדשים, וממלאים את הסיר במים, עד לגובה של 5 ס"מ מעל העדשים.
5. מתבלים, מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה עד שישאר ביעבוע קל, ומבשלים שעה.
6. ניתן לטחון את המרק, אני מעדיפה אותו במרקם של העדשים.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים