במיוחד לחובבי בריאות: מתכון לעוגת תפוזים נהדרת מקמח כוסמין מלא, עם סוכר חום ותחליף לשמן צמחי. איך מכינים?

מתכון לעוגת תפוזים מקמח כוסמין מלא – החומרים:

5 ביצים

1/2 כוס שמן (אפשר גם שמן זית)

2 כוסות קמח כוסמין מלא

1 כוס מיץ תפוזים

2 כפיות תמצית בטעם וניל

1.5 כוסות סוכר חום

שקית אחת של אבקת אפייה

מתכון לעוגת תפוזים מקמח כוסמין מלא – אופן ההכנה:

מקציפים תחילה את חלבוני הביצים עם חצי כוס סוכר חום, עד לקבלת קצפת אוורירית.

בקערה נוספת מערבבים את הקמח, הסוכר שנותר, החלמונים, כוס מיץ תפוזים, תמצית הווניל והשמן.

לאחר שמערבבים היטב, מוסיפים את החלבונים המוקצפים לקערה השנייה ומערבבים היטב בתנועת קיפול.

מחממים תנור לחום בינוני.

יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ואופים כ-35 דקות.