חברת מייקרוסופט נקטה באחד הצעדים בניסיון להפוך גם לאימפריית גיימינינג עם רכישת ענק ב-70 מיליארד דולר של חברת "אקטיוויז'ן בליזארד". מדובר באחת מהרכישות הגדולות ביותר בעולם ההייטק השנה.

במייקרוסופט מודיעים כי הרכישה תהפוך את החברה לשלישית בגודלה בעולם הגיימינג מבחינת הכנסות. "אקטיוויז'ן בליזארד" מפורסמת בין היתר בעקבות המשחקים "Call of Duty", "קנדי קראש" ו-"גיטאר הירו".

אווירה רעילה

במייקרוסופט הודיעו כי מנכ"ל "אקטיוויז'ן בליזארד", בובי קוטיק, ימשיך בתפקידו, זאת על אף העובדה שהוא ידוע כמנהל בעייתי. עובדי החברה נקטו בעבר במחאה בקריאה לו להתפטר, לאחר שלכאורה הוא היה מודע לתרבות של הטרדות ואפליה בחברה במשך שנים.

(צילום: שאטרסטוק)

הרשות לשוויון בעבודה של קליפורניה הגישה נגד החברה תביעה ב-2021 בטענה שבמקום שוררת אווירת "אחוות סטודנטים", בה הנשים מופלות לרעה, ישנם מקרים רבים של הטרדות מיניות וחוסר שוויון בשכר. כמו כן נטען כי "מנהלי החברה ידעו על המתרחש וסירבו לנקוט בצעדים על מנת למנוע התנהגות בלתי חוקית זו. במקום, הם בחרו לפגוע בנשים שהתלוננו".

בנוסף לכך, בספטמבר האחרון החברה נאלצה להגיע להסכם פשרה בסך 18 מיליון דולר, בעקבות תביעה אחרת של הממשלה הפדרלית שטענה טענות דומות. בנוסף אף נטען כי החברה הפלתה לרעה נשים בהריון.

כל זאת מגיע על רקע דיווחים בחודשים האחרונים על אווירה רעילה בשנים הראשונות של מייקרוסופט תחת ביל גייטס. המנכ"ל הנוכחי, סאטיה נאדלה, טוען כי החברה התפתחה מאז, וכיום שמה דגש על הנושאים הרלוונטיים. הוא מדגיש כי בכוונת החברה "להשרות" את האווירה הזאת גם על "אקטיוויז'ן בליזארד". מניית בליזארד קפצה ב-30% לאחר ההודעה על הרכישה.

הקורונה הפכה את הגיימינג למרכז העניינים

נושא הגיימינג הפך למרכזי אצל מייקרוסופט בשנים האחרונות, במיוחד על רקע מגפת הקורונה שחיזקה את השוק המדובר, כאשר רבים נשארים בביתם ומחפשים כיצד להעביר את זמנם. בינואר 2021, הרווחים של מייקרוסופט מגיימינג הכניסו מעל ל-5 מיליארד דולר.