חברת הכנסת ג'ידא רינאוי זועבי ממרצ הצביעה אמש (שני) נגד חוק הגיוס וגרמה להפלתו. לאחר זעם רב שהיא עוררה באוקליציה ובמפלגתה, היא מתרצת הבוקר את הסיבה להצבעה ולא שוכחת למנות אשמים: "בעבר הגשנו מתווה צודק וראוי לחוק האזרחות אשר יבטיח את כבוד האנשים אך לצערי שרת הפנים איילת שקד נפנפה בהבטחותיה הללו ולא קיימה אותן.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הפלת חוק הגיוס על ידי זועבי (קרדיט: ערוץ הכנסת)

עוד הסבירה כי פעלה כך במחאה על חוק האזרחות: "אינני יכולה לעבור על סדר היום ועל כן בצעד של מחאה, הצבעתי היום בעד מצפוני, בעד החברה הערבית ונגד הצעות חוק שהממשלה רצתה לקדם, חוק הגיוס".

הח"כית תזומן לבירור

יו"ר מרצ ניצן הורוביץ נזף בח״כ רינאוי זועבי שהצביעה נגד החוק והיא תזומן לבירור. "רואים את הדבר הזה בחומרה", אמר.

(צילום: יונתן זינדל\ פלאש90)

ח"כ סמוטריץ': "שוב הצד השמאלי בקואליציה עושה מה שהוא רוצה. ורק הצד ה"ימני" ימשיך לישר קו עם הגחמות של עבאס ויאיר גולן ולא יעמוד על שלו. פשוט כי זה כבר לא שלו. לא נשארו להם ערכים או דרך. רק הכיסא. ‏הממשלה הזו לא תחזיק מעמד הרבה זמן. היא תיפול בעזרת השם מהר מאוד ואנחנו נחזור להוביל את מדינת ישראל".