פרקליטי נתניהו הגיבו הערב על הפרסומים לפיהם הוא בדרך לעסקת טיעון בשורה אחת מסתורית: "בניגוד לפרסום, נתניהו לא הודיע שהוא מוכן לקלון".

האם זה אומר שהוא כבר עשה את הצעד להסכמה על שאר הסדר הטיעון ורק הקלון מפריע או שהסדר הטיעון עוד רחוק? הם לא פרטו.

מוקדם יותר היום, דיווחו בכאן 11 כי נתניהו נתן אור ירוק לפרקליטיו להתקדם לקראת חתימה על עסקה. על פי הדיווח של תמר אלמוג, בפגישת המשא ומתן שהתקיימה אמש בבית אחד מעורכי דינו של בנימין נתניהו, פרקליטיו של ראש האופוזיציה הפצירו בו לקבל את ההסכם, אך הוא הבהיר שלא יקבל אותו בכל מחיר – כך מסרו גורמים שעודכנו בפרטי הפגישה.

 

עוד עולה מהדיווח, כי בפגישה נכחו, פרט לעורכי הדין, גם כל בני משפחתו של נתניהו – רעייתו שרה ובניו יאיר ואבנר, וכן מקורבו נתן אשל. נתניהו לפי שעה, מעוניין בקידום ההסכם אבל מקווה עדיין לשיפורו.

בנוסף, נתניהו הגיע הערב למליאת הכנסת ואמר לח"כים החרדים: "חבר'ה, אין מה לעדכן. אם יהיה מה לעדכן – אעדכן".

כנשאל על ידי כתב סרוגים אם תהיה עסקת טיעון השיב: "אוי באמת".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: אמיר אטינגר, סרוגים)

בתוך כך, לאחר שקמפיין גיוס ההמונים של ינון מגל גייס מעל 2.5 מיליון שקלים תוך 24 שעות, יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו הגיב היום (שני) לתרומות שניתנו מצד לטובת המשך מימון משפטו והודה לאלפי הישראלים שהתגייסו ותרמו למענו.

"תודה לכם, המוני אזרחי ישראל, על התמיכה האדירה והאהבה המופלאה שלכם בימים האחרונים" כתב נתניהו בטוויטר, לצד תמונה של נתניהו, רעייתו שרה ובניו יאיר ואבנר. "חום הלב שלכם ריגש אותי ואת בני משפחתי בהתרגשות שאין שנייה לה".

האם נתניהו יכול לעשות שימוש בכסף שנתרם עבורו?

כזכור, הקמפיין באתר האינטרנט "גיבצ'אק" רץ תחת הכותרת "נתניהו, לעולם לא תצעד לבד" ומבקש מתומכי ראש הממשלה לשעבר לתרום למענו: "המשפט הזה אינו של נתניהו בלבד והוא לא יושב שם לבדו. לכן כולנו לוקחים היום חלק במימון המשפט – כי המשפט הזה הוא של מחנה הימין כולו". הרקע כאמור הוא הדיווחים על מגעים לקידום עסקת טיעון שיוביל לפרישתו של נתניהו, והקריאה הציבורית מימין למנוע זאת ולחזק את ידיו של נתניהו.

עם זאת, בשלב הזה לא בטוח שנתניהו יוכל להשתמש בכסף שנתרם עבורו. החוק מציין במפורש שאסור לחבר כנסת או ממשלה לקבל כסף או שכר פרטי, שלא במסגרת תנאיו כעובד ציבור. החוק גם מתייחס לעניין מתנות: "חבר כנסת אינו רשאי לקבל מתנה או טובת הנאה אחרת, אם ניתנה לו בשל תפקידו או מעמדו, בין בישראל ובין בחו"ל".

כאשר חבר כנסת מעוניין לקבל תרומה או עזרה במימון משפטי, עליו לפנות לוועדת האתיקה של הכנסת ולבקש אישור מיוחד מראש.לפי החלטת הוועדה, על חברי כנסת שקיבלו אישור מוועדת האתיקה לקבל תרומות לטובת מימון צורך רפואי משמעותי או למימון הוצאות משפטיות עבורם.

לאחר האישור וגיוס הכספים, חובה להעביר לוועדה דיווח אודות התרומות שקיבלו, בציון שם התורם וגובה התרומה. דיווחים אלה יפורסמו באתר האינטרנט של הוועדה. עוד הוחלט כי לא ניתן לקבל תרומות אנונימיות או של תאגידים. כמו כן, חבר הכנסת רשאי לקבל תרומה ולהשתמש בה אך ורק לצורך המטרה שהוצגה בפני ועדת האתיקה.

בקמפיין הנוכחי אכן מודגש כי מותר לתרום עד תקרה אחת של 5,000 ש"ח לבני משפחה, כפי שהחוק מאפשר, אך מכיוון שנתניהו לא פנה לאישור מראש לגיוס הכספים, כלל לא בטוח אם יהיה מותר לו להשתמש במה שגוייס.