אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מיוחד לט"ו בשבט: מתכון למאפה ירקות

בקרוב נחגוג את חג האילנות. בשביל לגוון מכל הפירות היבשים בחג הקרוב, מצאנו לכם מתכון חגיגי וטעים במיוחד: מאפה ירקות טעים ומפנק במיוחד

מיוחד לט"ו בשבט: מתכון למאפה ירקות
  (צילום: Teka studio)

במיוחד לחג ט"ו בשבט שמתקרב אלינו, קבלו מתכון למאפה ירקות.

מרכיבים:

לבצק:

250 גר' קמח חיטה מלאה
100 מ"ל בירה
50 מ"ל שמן
5 גר' מלח

תערובת ירקות:

150 גר' תרד קצוץ
150 גר' מנגולד קצוץ
75 גר' בצל ירוק
75 גר' כרישה קצוצה
25 גר' פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
פפריקה מעושנת
50 גר' צימוקים (לא חובה)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

מערבבים את הקמח עם מלח ואת השמן עם הבירה. ולאחר מיכן מערבבים יחד בלילה רטובה עם יבשה. לשים ידנית במשך מספר דקות לקבלת בצד רך ואחיד ויוצרים מהבצק כדור. מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות יותר עבור מאפים אישיים, משטחים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה.

בינתיים מרכזים בקערה את כל הירקות הקצוצים עם תבלינים ומעט שמן זית.

מניחים מעט תערובת ירקות במרכז המאפה, שימו לב שהבצק בדרך כלל מאבד נפח בתנור.

אופים בחום -180 מעלות צלזיוס במשך 25 עד 30 דקות, עד שהשוליים של המאפים מזהיבים.


המתכון באדיבות המותג: TEKA

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו