מרכיבים להכנת מאפה זוקיני:

תבנית מאפינס עד קוטר 5 ס״מ ליחידה

  • פחמימה: 3 קישואים גדולים
  • 1 בצל גדול
  • 1 גבעול כרישה
  • 1 כוס קמח כוסמין/ קינואה
  • 1/2 כוס מים
  • שומן: 1/3 כוס שמן זרעי ענבים
  • חלבון: 3 ביצים טרופות
  • 1 כפית מלח הימאליה ורוד
  • 3/4 כפית פלפל שחור
  • מאנג׳טים למאפינס
(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

  • חממו תנור ל 180 מעלות.
  • גרדו לתוך קערה בפומפיה את הקישואים והבצל והניחו במסננת, כך שתסננו את הנוזלים.
  • קצצו לטבעות את 2/3 התחתונים של הכרישה (בחלק הירוק, לא נשתמש).
  • הוסיפו את הביצים הטרופות, המים והשמן וערבבו היטב.
  • הוסיפו את הקמח ואבקת המרק וערבבו היטב.
  • הכניסו את המאנג׳אטים לשקעים ומזגו לתוכם את התערובת.
  • הכניסו לאפיה ל 45 דקות.

המתכון באדיבות: מורן שטרום נטורופתית מוסמכת