משרד החינוך עדכן היום (שלישי) על נתוני מאומתים ומבודדים במערכת החינוך, כשבסך הכל יש מעל 137 אלף תלמידים בבידוד. בתוך כך, ראש הממשלה נפתלי בנט יקיים הערב מסיבת עיתונאים בשעה 18:15, במהלכה יתייחס להמשך הטיפול בגל האומיקרון.
לפי הנתונים, בישראל יש כעת 47,500 תלמידים ו-7,675 אנשי חינוך אשר אובחנו כחולי קורונה מאומתים, ובסך הכך 55,175 מאומתים במערכת החינוך. במקביל, 84,616 מורים ותלמידים נמצאים בבידוד עקב חשיפה לחולה קורונה מאומת, כשמתוכם 81,190 תלמידים ו-3,426 אנשי חינוך מבודדים.
כזכור, בתחילת השבוע נכנס לתוקף נכנס לתוקף מתווה החינוך החדש, במסגרתו שיטת הרמזור תבוטל ותלמידי בתי הספר והגנים ימשיכו ללמוד באופן פיזי בבתי הספר. לפי המתווה החדש, במקרה של חשיפה לחולה קורונה מאומת, יתנהלו מוסדות החינוך בהתאם למתווה הבדיקות והבידודים המונהג בכל המשק.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
במקרה שבו יתגלה מאומת בכיתת הלימוד (תלמיד או מורה), מחוסנים או מחלימים יבצעו בדיקת אנטיגן ביתית או בדיקת אנטיגן מפוקחת, בעוד שהשאר יידרשו לעשות בדיקת אנטיגן מפוקחת כבר בשלב הראשון. תוצאה חיובית בבדיקה המפוקחת תחייב את התלמיד לבידוד של 10 ימים, ושחרור רק באישור רופא. תוצאה שלילית מאפשרת למחוסנים או מחלימים לחזור לשגרה, בעוד שמי שלא מחוסן יידרש לשהות בבידוד למשך 7 ימים. במקרה הזה השחרור יהיה בכפוף לתוצאה שלילית בבדיקת אנטיגן מפוקחת שבוצעה ביום האחרון לבידוד.

מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
דוד
אין מורים חצי מהמורים חולים אין אפשרות להחזיק בית ספר כך היכן בנט אני לא מבין מה הוא חושב אם אין מורים איך נחזיק את בית הספר
17:17 11.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אל
חבל על מסיבת העיתוניים.דיי לא רוצים לשמוע.אין לך תשובות לכלום.דיי
16:20 11.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גל
ראש ממשלה ימסור הצהרה הכל בכיינות לחוסר מעש
15:43 11.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר