מבזקים
סרוגים

מלחמה עדיין באופק: אין התקדמות בין רוסיה לארה"ב

המתיחות בין רוסיה לארה"ב ממשיכה, כאשר השיחות הישירות בין הצדדים לא מצליחות בלשון המעטה. הצדדים ימשיכו את המו"מ ברביעי, בניסיון להביא להישג כלשהו

ט' שבט התשפ"ב
מלחמה עדיין באופק: אין התקדמות בין רוסיה לארה"ב

לאחר שיחות באורך 7 שעות אתמול בין רוסיה לבין ארה"ב, היה ברור כי הצדדים לא הגיעו להסכמה קונקרטית בנוגע אופן הטיפול במתיחות באוקראינה.

במסיבת עיתונאים משותפת, הנציגים הרוסים והאמריקאים אמרו כי השיחות היו "מועילות". ביום רביעי ישובו הצדדים לשולחן הדיונים במטה נאט"ו.

קזחסטן: רוסיה שועטת קדימה, מתח עם ארה"ב
קזחסטן: רוסיה שועטת קדימה, מתח עם ארהצילום: קזחסטן: רוסיה שועטת קדימה, מתח עם ארה

בתוך כך, הזהיר סגן שר החוץ הרוסי, סרגיי ריאבקוב, את ארה"ב כי היא זזה לאט מדי ולא מתייחסת ברצינות של רוסיה.

עדיין לא ברור האם מצד הרוסים יש כוונה אמיתית למו"מ, או שהכל הוא תחת כסות להצדקה למלחמה. כל זה על רקע התרחבות ההשפעה הרוסית באירופה, במה שמהווה את האיום הגדול ביותר מצד רוסיה זה שלשוה עשורים.

כזכור, לא רק שמאה אלף חיילים רוסים נמצאים על הגבול עם אוקריאנה, פוטין גם מתערב באגרסיביות בקזחסטן כשאר הוא מסייע לשלטון המקומי להכחיד את המחאות באמצעות כוח ענק בהובלה רוסית.

ריאבקוב אומר כי אין סיכוי להתקדם בשיחות עד שארה"ב תבטיח כי אוקריאנה וגיאורגיה בחיים לא יצטרפו לנאט"ו, דרישה שהציגה רוסיה בחודשים האחרונים.

"נמאס לנו משיחות באוויר וחצאי הבטחות. אוקראינה וגיאורגיה בחיים לא יהיו חברות בנאט"ו, אמר ריאבקוב.

אוקריאנה ארה"ב מו"מ קזחסטן רוסיה