מתכון לקנלוני תרד וגבינות

גלילי קנלוני

למילוי הקנלוני:

חבילת תרד קפוא או צרור תרד (400 גר')

2 שיני שום קצוצות

100 גרם גבינה צפתית

100 גרם גבינת חמד/חרמון

1/2 גביע קוטג'

מלח ופלפל שחור

לרוטב:

1/2 חבילה חמאה

2 כפות קמח

1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול

כוס חלב

מלח ופלפל שחור

להגשה:

100 גרם גבינת מוצורלה- מפוררת גס

חצי כוס פירורי לחם

מתכון לקנלוני תרד וגבינות – אופן ההכנה:

מבשלים בסיר עם מים רותחים ומלח את התרד למשך 5 דקות, סוחטים היטב את הנוזלים וקוצצים דקדק. מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים את יתר מרכבי המלוי, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת התרד לשק זילוף, ומזלפים אותה אל תוך גלילי הקנלוני (כמה שנכנסים בתבנית). מניחים את הקנלוני צמודים בתבנית.

הכנת הרוטב: ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוזגים את החלב והשמנת פנימה מתבלים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה.

יוצקים מעל הקנלוני את הרוטב ומפזרים את המוצרלה ופירורי הלחם. מכסים את התבנית בנייר כסף. ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות. מסירים את נייר כסף ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה.