פרסום ראשון: ברקע הדיווחים כי בנט הסיר מסדר היום את מתווה הכותל, בפועל הממאצים לקידום המתווה לא נפסקו. לסרוגים נודע כי מחר (שני) יפגשו נציגי הרפורמים והקונסרבטיבים לפגישה שנייה עם מזכיר הממשלה, שלום שלמה בניסיון לקדם את המתווה.

הפגישה נערכת על רקע סיור של אנשי משרד רה"מ בעזרת ישראל לפני כשלושה שבועות יחד עם רב הכותל, שמואל רבינוביץ'. גורמים הבקיאים בפרטים אומרים כי נציגי הרפורמים והקונסרבטיביים צפויים להעלות בפני מזכיר הממשלה את הדרישה לקדם את מתווה הכותל ואף לדון כבר בהיבטים המעשיים של יישום המתווה.

כידוע, מתווה הכותל המדובר קובע כי רחבת התפילה של התנועות הרפורמיות והקונסרבטיביות בחלקו הדרומי של כותל המערבי יתרחבו. כמו כן, המתווה הרצוי קובע כי בניגוד למצב הקיים, הגישה לרחבה תהיה הכניסה הראשית לכותל, והיא אמורה הייתה להתנהל בידי מועצה שבה חברים נציגי התנועות הלא אורתודוקסיות ונשות הכותל.

ראש הממשלה החליפי יאיר לפיד אמר בכנס בטבעון לפני שלושה שבועות: "מתווה הכותל לא הוקפא. התהליך קשה, לפעמים דברים לוקחים זמן, אבל נילחם עליו וניישם אותו. לא הקפאנו שום דבר. ממשיכים להאמין במתווה. לא יתכן שדווקא בישראל לא יהיה חופש פולחן ליהודים".

לפני חודש, פרקליטות המדינה השיבה לבג"ץ על סוגיית מתווה הכותל כי הממשלה תקדם מתווה מצומצם לפיו רק הרחבה הדרומית תשופץ עבור הזרמים הרפורמים והקונסרבטיביים.

כאמור, בכלי תקשורת שונים דווח כי בנט וכהנא החליטו להסיר מסדר היום את קידום מתווה הכותל המלא בטענה כי הנושא הופך את  הכותל למוקד שנאה ופילוג של העם.

כעת נראה כי השיח עם מזכיר הממשלה צפוי לעסוק בניסיון לקידום יישום מלא של מתווה הכותל.

מטעם התנועה הקונסרבטיבית נמסר:  "אנו שמחים ומברכים על רצינותם המסתמנת של גורמים בממשלה באשר לקידום מתווה הכותל.

זה הזמן לאמץ את המתווה שהיה בגדר קונצנזוס לאומי על מנת לייצר אבטחה וחציצה ברחבת הכותל – ולאפשר לכל מאן דבעי להתפלל בצורה שיוונית באתר הלאומי הקדוש.

כל יום שיהוי נוסף הוא משחק רולטה מסוכן בחיי אדם ובאחדות עם ישראל".