הוסף למגבלות: משרד הבריאות המליץ לממשלה להסיר בשלב זה מרשימת המדינות האדומות את כל המדינות, וזאת לנוכח שיעור התחלואה בכניסה לישראל לעומת שיעור התחלואה בקהילה. ההחלטה תיכנס לתוקף הלילה (בין חמישי לשישי) בחצות, בכפוף לאישור הממשלה וועדת החוקה של הכנסת.
המלצת משרד הבריאות התקבלה לנוכח המדיניות שהוגדרה מראש על ידי הממשלה, לפיה מנגנון המדינות האדומות יושהה במצב בו מספר המאומתים הנכנסים מחו"ל יורד מתחת ל-5% מכלל התחלואה במדינה. המדינות שיוסרו מרשימת המדינות האדומות ויעברו לכתומות הן: איחוד האמירויות, ארה"ב, אתיופיה, הממלכה המאוחדת, טנזניה, מקסיקו, שווייץ וטורקיה.
למרות שינוי מנגנון הגדרת המדינות, יצוין כי במדינות רבות בעולם מצב התחלואה גבוה יותר מאשר בישראל, ולכן רצוי להימנע מהגעה למקומות אלו שלא לצורך ככל הניתן.
מנכ"ל משרד הבריאות נחמן אש אמר כי "סיווג המדינות האדומות מתבטל הלילה בחצות. בהחלטה שהתקבלה בזמנו, הוגבלו הטיסות על מדינות עם תחלואה גבוהה ובכך הרווחנו זמן יקר. ככל שהתחלואה התפשטה בארץ הוחלט שאין עוד טעם במדיניות זו והיא מתבטלת".
קריב: "מצפה כעת לבחון הטלת מגבלות על התקהלויות"
יו"ר ועדת החוקה גלעד קריב אמר בתגובה לביטול רשימת המדינות האדומות: "אני מברך את רה"מ ושר הבריאות על פתיחת השמיים וביטול איסור היציאה והכניסה ממדינות העולם, בהתאם לעמדה שהוצגה השבוע על ידי ועדת החוקה של הכנסת. החלטה זו מוכיחה כי הממשלה והכנסת בוחנות באופן שוטף את הצורך בהטלת מגבלות על הציבור ומחויבות למאמץ לאפשר ככל הניתן שגרת חיים".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"ועדת החוקה תמשיך לוודא את המשך המדיניות של עדכון המגבלות בהתאם למאפייני גל האומיקרון ובמקביל תתייחס ללקחים מהגבלות הכניסה והיציאה מישראל במסגרת עדכון חוק הקורונה בו אנחנו עוסקים בימים אלו" הוסיף קריב. "כעת אני מצפה מהממשלה לבחון הטלת הגבלות על התקהלויות המוניות. לנוכח נתוני ההדבקה החריגים ולנוכח העובדה כי תיתכן הדבקה בידי מחוסנים".
לפי הנחיות משרד הבריאות, מחוסן או מחלים ששבים ממדינה כתומה – יוכלו לצאת מבידוד לאחר קבלת תוצאת בדיקה שלילית בנתב"ג או לאחר 24 שעות (המוקדם מביניהם). מי שאינו מחוסן או מחלים – יוכל לצאת מבידוד רק לאחר קבלת תוצאת שתי בדיקות שליליות – בנחיתה ולאחר שבוע בידוד. הבדיקה לסיום הבידוד ביום 7 תהיה לפי האדם הנבדק, כאשר אנשים בקבוצות סיכון יעברו בדיקת PCR, והשאר יעברו בדיקת אנטיגן מוסדית.

מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
רואה נכוחה
... המדינות האדומות כבר בוטלו מזמן .... ממשלת ישראל האדומה ... נשארה ....
11:22 07.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריק
שבנט וחבריו יאכלו את מכת הקורונה לבד
17:02 06.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זלמן
במילים אחרות, החלטנו להיות בת יענה לטמון את הראש באדמה ולהגיד אין קורונה, בנט שינה את סיסמת הבחירות שלו ל"לא, קורונה-לא מעניין!"
16:53 06.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר