בלאק איירון: נתחי וויאגו כשרים לראשונה בישראל
קרניבורים? חובבי בשר? מצאנו את גן העדן שלכם. מסעדת "בלאק אירון" החדשה ברחוב אגריפס בירושלים עושה בית ספר לכל מסעדת בשרים שאי פעם אכלתם בה. המלצה שלנו: תפנו לכם ערב ותזמינו מקום
אם אתם חובבי בשר, כנראה שיצא לכם לשמוע על המסעדה החדשה "בלאק איירון" שמשגעת את ירושלים. יצאנו לבדוק על מה כל המהומה.
הגענו למסעדה, דבר ראשון התרשמנו מהעיצוב המרהיב של המקום. המסעדה שייכת לזוג מקסים, אתי וירון. ניסינו להבין מה כל כך מיוחד במסעדה וירון הסביר לנו שהגישה שלהם היא להיות הכי טובים במנות שהם מגישים.
לכן, לא תמצאו מנות פתיחה קלאסיות, אלא מעין מנות קטנות המלוות את מנות הבשר המרכזיות. "בלאק איירון" מקדשת את המקצוענות בבשרים שלה, וזהו לדעתי סוד ההצלחה שלה.
"בלאק איירון" היא מסעדת בשרים על טהרת הוואגיו, היחידה למעשה בכל הארץ אשר מגישה נתחי וויאגו כשרים. הם למעשה היחידים שמייבאים עגלים חיים במיוחד מאוסטרליה לישראל ומבצעים שחיטה בישראל.
למי שלא מכיר, וואגיו הוא זן יפני הידוע בשיוש יוצא דופן המאפשר להגיש נתחים עם טעמים עמוקים כמו דנבר קאט, פלאט איירון ברכות ועסיסיות מיוחדת.
ניתן לראות את ההקפדה והמקצוענות בכל פרט ופרט במסעדה. החל מעיצוב המקום שמשדר יוקרה ואיכות ועד עיצוב המנות שניכר כי השקיעו זמן ומאמץ עד לתוצאה המושלמת. בנוסף, למי מכם שחובב בשר, מקררי הבשר נמצאים ליד הסועדים, כך שתוכלו להציץ בסטייק רגע לפני עשייתו ולראות בעצמכם את איכות הבשר בו "בלאק איירון" מתהדרת.
כל סועד המגיע למסעדה מקבל לחם מחמצת טרי עם חמאת וואגיו מתובלת ואכן, החמאה מיוחדת במינה.
עם המנות שפותחות את הארוחה, לקחנו מנה בשם "ישר למח": עצמות מח עצם עסיסי עם בצל מקורמל וטוסטונים. אני מעולם לא אכלתי מח עצם, והמנה הזו הפתיעה אותי לגמרי. היא לא פחות ממדהימה. שילוב הטעמים של מח העצם יחד עד הבצל המקורמל הם גאוניים.
מנה נוספת וקלאסית במיוחד היא הצ'אנקי צ'יפס, מדובר בקרעי תפוחי אדמה, נימוחים וטעימים, בדיוק מה שאתה מצפה למנה כזו, לא היו הפתעות מיוחדות.
המנה שהדהימה אותנו היא וואגיו קארפצ'יו. מדובר בקארפצ'יו, עם שבבי שומן קריספי על טוסט חלה. זו מנת הפתיחה המנצחת בעיני, הקרפציו עסיסי ושבבי השומן אשר מלווים את המנה נמסים בפה וזו לחלוטין מנה חלומית, לא כדאי לפספס אותה.
מנה נוספת ומוצלחת במיוחד היא הסלט ירוקים עונתי, שהיה מרענן במיוחד. ניכר כי השילוב של הירקות נבחר בקפידה ולא כבדרך אגב, למרות שאלו אינן המנות המרכזיות של המסעדה וזה ראוי להערכה.
לאחר מכן, לקחנו נתח וואגיו סינטה ואנטריקוט, מנה פופולארית במיוחד לדברי המלצרית. חשוב לציין כי כלל המנות מוגשות עם פלטה רותחת, בה ניתן לצלות מעט את הבשר, פתרון מושלם לזוגות שלא אוהבים את אותה מידת עשייה אך רוצים להזמין את המנה יחדיו.
אין מה להגיד על המנה חוץ מכך ש"בלאק איירון" יודעים מה הם עושים. הוא היה עשוי בצורה מושלמת, הבשר נימוח ומרגישים כי הוא אכן איכותי. לא תטעמו בשר כזה במקום אחר.
כמו האנטריקוט, גם הסטייק סינטה עשוי בצורה מושלמת, נימוח ועסיסי. אין ספק כי מרגישים את האיכות וההשקעה.
לקינוח, לקחנו גלידה אמריקאית עם קרמל מלוח, שברי רוגעלך, רוטב בייגלה וקרמבל קקאו. הגלידה מיוצרת במסעדה, וזה ניכר בהחלט באווריריות והטריות שלה. הטעם עשיר והטעמים מתחברים באופן מושלם. לא ניתן להבחין כי הקינוח פרווה.
חשוב לציין, כי המסעדה היא אכן גן עדן לקרניבורים אבל גם מי שאינו חובב בשר מושבע, יוכל להנות ממנות פשוטות כמו המבורגר, פרגית, דג ועוד מגוון רחב של מנות. בנוסף, ישנו תפריט קוקטיילים עשיר ומרשים במיוחד.
דבר נוסף שהתרשמנו ממנו מאוד הוא השירות. לאורך כל הארוחה המלצר מלווה את הסועד, ממליץ ומייעץ, כיאה למסעדה ברמה כזו. ירון, בעל המקום, בעצמו ניגש אל הסועדים ומשוחח איתם בנעימים. אופן השירות פשוט משלים את העובדה כי ב"בלאק איירון" לא מתפשרים על דבר.
לסיכום: חוויה מושלמת. מומלץ גם לקרניבורים מושבעים וגם למי שרוצה להינות מבשר איכותי וחוויה יוצאת דופן של בשרים וטעמים שהוא לא הכיר בלב ירושלים.
מנות: מנות מפנקות.
מחירים: מגוון של מחירים המאפשרים מחיר נוח לכל כיס.
שירות: מעולה.
כתובת: ירושלים, אגריפס 88.
שעות פתיחה: א'-ה' 1830- עד אחרון הלקוחות. ו'- סגור. ש'- שעה לאחר צאת שבת.
טלפון: 02-5465650.
כשרות: כשר, רבנות ירושלים.
חניה: יש חניונים בתשלום סמוך למסעדה.
נגישות: המסעדה נגיש.
חשבונית:
צאנקי צ'יפס- 22
סלט ירוקים עונתי- 28
ישר למוח- 42
וואגיו קרפצ'יו-48
סינטה- (200 גרם) 168
אנטריקוט- (100 גרם) 66