לאט לאט בלי ששמנו לב, התקבענו לארוחת שבת מסיימת מאוד. אנחנו כאן כדי להזכיר לכם כמה זה כיף לגוון ולרענן את התפריט. קבלו 5 מתכונים לארוחת שבת שכאדי לכם מאוד להכיר.
1. מנת פתיחה: סלט עדשים חורפי, בריא וטעים
אז כבר ממזמן נחשפנו לערכם הבריאותי של עדשים: יש בהם חלבון צמחי והם מכילים כמות ברזל פי 3 מעוף או בשר.
מצרכים:
בטטה
בצל סגול
אבוקדו
מעט פטרוזיליה
כוס עדשים שחורות

מרכיבים לרוטב:
4 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
חצי כפית שום
כף דבש
מעט מלח
2. מתכון לדג דניס אפוי עם שרי וזיתי קלמטה
מחפשים רעיון קל ומהיר לדגים שיקצרו מחמאות? דניס עם זיתים ושרי שמתקתקים ב-10 דקות ומכניסים לתנור.
מצרכים:
4 דגי דניס טריים ונקיים (אפשר גם פילה לברק/אמנון)
6-7 עגבניות שרי
1/2 כוס זיתי קלמטה
1 לימון, פרוס דק
1 פלפל צ'לי (לא חובה)
לרוטב:
4 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות/כתושות
1 לימון סחוט
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
2 ענפי רוזמרין /טימין מופרדים לעלים (אפשר טרי או מיובש).

אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור ל-230 מעלות
2. שוטפים היטב את הדגים, וסופגים את הנוזלים בעזרת מגבות נייר. מניחים את הדגים בתבנית לתנור ומתבלים את החלק הפנימי והחיצוני שלהם במלח ופלפל.
3. פורסים את עגבניות השרי והפלפל ומפזרים אותם מעל הדגים בתבנית יחד עם פרוסות הלימונים והזיתים
4. בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב: שמן הזית, השום והלימון ושופכים באופן שווה על הדגים ויתר המרכיבים.
5. מפזרים את הטימין / הרוזמרין על הדגים (אפשר להוסיף עוד קצת פלפל ומלח גרוס) ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 15 דקות. לאחר מכן מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד 2 דקות, כדי לתת לדגים גוון שחום יפה (מפקחים מקרוב ומוודאים שהם לא נשרפים).
3. על מרק אספרגוס שמעתם?
מצרכים:
שמן זית כתית
½ בצל
½ תפוח אדמה
15 אספרגוסים ירוקים
ציר ירקות ½ ליטר
מלח ופלפל לפי הטעם
100 מ"ל חלב צמחי ללא תוספת סוכר או ממתיק

אופן ההכנה:
יוצקים מעט שמן זית בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל ותפוח האדמה חתוך לחתיכות ומבשלים 5 דקות. חותכים אספרגוס לשלושה חלקים ומוסיפים, מבשלים עד שהם הופכים לזהובים.
מוסיפים לסיר את הציר ואת החלב. מגבירים את האש עד לרתיחה, ואז מנמיכים. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מבושלים היטב. אם רואים שאין מספיק נוזלים, ניתן להוסיף מעט מים.
טוחנים הכל יחד בבלנדר מוט ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מגישים עם פרוסות דקות של אספרגוס גולמי וטיפות שמן זית מעל.
המתכון באדיבות המותג: TEKA
4. חוסכים את הבלאגן במטבח: פרגיות ואורז בסיר אחד
מצרכים:
לעוף ולמרינדה:
6 פרגיות עוף עם עור ועצמות/ 6 רגלים וכרעי עוף
גרידת לימון מ-1-2 לימונים
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף אורגנו מיובש
4-5 שיני שום, כתושות
1/2 כפית מלח
לאורז:
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 כוס (כ-216 גרם) אורז
450 מ"ל ציר מרק עוף / מים + אבקת מרק
קצת פחות מ-1 כוס מים (222 מ"ל)
1 כף אורגנו מיובש
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות
2. בשקית זילוף/קוקי מערבבים היטב את כל מרכיבי העוף, ומניחים בצד למשך 20 דקות לפחות עד לילה שלם
3. מוציאים את העופות מהמרינדה, ושומרים אותה בצד
4. במחבת עמוקה עם תחתית כבדה שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים 1/2 כף שמן זית, מניחים את העופות כשצד העור כלפי מטה ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים גם את הצד השני. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת.
5. מנגבים ומנקים את המחבת במגבת נייר, יוצקים 1 כף שמן זית ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. לאחר מכן מוסיפים את מרכיבי האורז והמרינדה השמורה. הערה: במידה ואתם משתמשים באורז בסמטי או אורז חום, האריכו את זמן הבישול
6. לאחר שהנוזלים במחבת רותחים, מבשלים עוד 30 שניות, מחזירים את העופות לסחר ומכסים את המחבת במכסה או נייר כסף.
7. אופים במשך 35 דקות, מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות נוספות עד שכל הנוזל נספג והאורז מבושל היטב. מוציאים מהתנור, מאפשרים לתבשיל לנוח 5-10 דקות לפני ההגשה ומגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה, אורנו מיובש ופלחי לימון טריים.
לא ירגישו שהם פרווה: מיני רוגעלך מבצק פילאס
מצרכים:
1 חבילת בצק פילאס מופשר
למילוי:
חצי כוס קקאו
חצי כוס סוכר חום בהיר
חצי כוס שמן
2 כפיות גדושות קינמון
להברשה לפני אפייה:
ביצה טרופה
מעט סוכר חום

סירופ סוכר:
שליש כוס מים
שליש כוס סוכר לבן
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מתחילים בהכנת המילוי, מערבבים את כלל המצרכים בקערה (במידה והיא לא מתוקה מספיק ניתן להוסיף עוד קינמון וסוכר). מניחים במקרר עד לשימוש.
מכינים תבנית עם נייר אפייה. פותחים את הבצק המופשר, ומרדדים אותו מעט. מורחים בעזרת מרית את המילוי בשכבה דקה על הבצק.
מקפלים את הבצק לאורך, ומרדדים מעט שוב להטמעה של המילוי. בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק לאורכו, ולאחר מכן יוצרים משולשים.
כל משולש מגלגלים לצורה של רוגעלך ומניחים ישירות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים את הרוגעלכים בביצה טרופה, ומפזרים מעט סוכר חום מעל. מכניסים לתנור לכחצי שעה, עד להזהבה.
במקביל, מכינים סירופ סוכר, בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק' נוספות, עד שמתקבל מרקם סמיך.
מיד לאחר הוצאת הרוגעלכים מהתנור יש להבריש אותם במי הסוכר.
הערות נוספות:
- ניתן ליצור רוגעלכים גדולים יותר ולא לחצות את הבצק באמצע.
- ניתן להמיר את המילוי בכל ממרח אחר שאוהבים.
המתכון באדיבות: ניצן מוסקט.
וזהו, אלו חמישה מתכונים לארוחת שבת שאנחנו ממליצים לכם לנסות בארוחת השבת הקרובה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים