היום (שלישי) הועברה למשרד הביטחון חוות דעתו של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (משפט כלכלי), עו"ד מאיר לוין, על דעת היועץ המשפטי לממשלה, בהמשך לשיח הממשלתי הבינמשרדי שהתקיים במסגרת "הוועדה לקידום הוצאת גלי צה"ל ממערכת הביטחון". חוות הדעת עוסקת בשאלת הסמכות להורות על סגירת התחנה.

במסגרת חוות הדעת הובהר, כי "דרך המלך לסגירת התחנה היא בחקיקה ראשית של הכנסת". זאת, נוכח מרכזיות התחנה, הפגיעה בריבוי הבמות ומגוון הדעות ופגיעה מסוימת בזכות לחופש הביטוי. אמנם, סגירת התחנה שלא על דרך חקיקה ראשית מעוררת קשיים משפטיים ממשיים, אך אלה אינם עולים כדי מניעה משפטית, בשים לב לתשתית הנורמטיבית הקיימת ולאופי הפגיעה בחופש הביטוי ועוצמתה המוגבלת.
עם זאת, ככל שהדרג המדיני יבחר לקדם את סגירת התחנה, הרי שמהלך זה טעון, לכל הפחות, החלטת ממשלה. זאת, לאור אופן הקמת התחנה ומשמעויות הסגירה. מכאן, שאין די בהחלטת הרמטכ"ל באישור שר הביטחון בלבד כדי להביא לסגירת גלי צה״ל.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
1 דיונים
אסף יוסף כהן
יאללה תלך הביתה כבר יחברת טיוח לך לך
17:53 09.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמ
בתגובה ל: אסף יוסף כהן
- איך מחדל מתמשך של אי סגירת צלי גהל הופך במהלך עשרות שנותיו לרועץ לשליטים.בזבוז של כסף על מערכת צבאית מיותרת לגמרי שפוגעת בערכי יסוד במדינה ששליטיה חורטים אותם בקולי קולות פעם אחר פעם רק לפני בחירות.דמוקרטים כאילו כזה כאילו.מערכות מיותרות שמזיקות לחיי היוםיום במדינה אבל נשמרות על מכונן בגלל צרכים פוליטיים אישיים של השליטים.פעם של נתניהו ופעם של גנץ.
07:57 19.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שליט יחיד נאחז בגרונו
ראש הממשלה הבלתי נבחר
06:26 06.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר