חדשות

הבית היהודי נעדרה מחוק שריון ירושלים

הצעת החוק של ח"כ יעקב ליצמן האוסר מו"מ על ירושלים אלא ברוב של 80 ח"כים נפלה היום במליאת הכנסת. חברי הבית היהודי נעדרו מההצבעה

הבית היהודי נעדרה מחוק שריון ירושלים
צילום: נפלה הצעת החוק. ליצמן ושטרן (פלאש90)

הצעת חוק שריון ירושלים נפלה היום במליאת הכנסת.

על פי הצעת החוק אותה יזם ח"כ יעקב ליצמן (יהדות התורה), יאסר משא ומתן מדיני על מסירת שטחים מירושלים אלא ברוב מיוחד של 80 חברי כנסת.

ועדת השרים הפילה את הצעת החוק, אך ליצמן החליט להעלות אותו כדי להביך את הממשלה בה חברים הליכוד והבית היהודי. כדי להוסיף מבוכה, החתים ליצמן חברי כנסת כדי להפוך את ההצבעה לשמית, כדי שחברי הליכוד יצביעו בקולם נגד הצעת החוק לשריון ירושלים.

חברי הבית היהודי, כמו רבים בסיעת ישראל ביתנו, שתמכו בהצעה, אך סונדלו בגלל המשמעת הקואליציונית, יצאו מהמליאה ממש לפני תחילת ההצבעה.

בסופו של דבר נפל החוק כשרק 12 ח"כים מצביעים בעד, 51 מתנגדים, ו-1 (ראובן ריבלין) נמנע.

ח"כ ליצמן אמר בעקבות נפילת החוק: "ממשלת ישראל אמרה לא לירושלים. הוכח כי המילים הגבוהות על 'ירושלים מאוחדת' ושמירה על 'בירת ישראל לנצח' הינם דיבורי סרק. ביבי ברח מהתחייבותו לשמור על ירושלים".

מהבית היהודי נמסר: "עמדת הקואליציה התנגדה לחוק, למרות זאת הבית היהודי והליכוד לא הסכימו להצביע נגדו. חכ ליצמן הזיק לירושלים בחוק זה וידע זאת". גורמים בבית היהודי הסבירו כי חוק שנפל בקריאה טרומית לא ניתן להצביע על אותו חוק במשך חצי שנה. הבאת הצעת החוק היום כשליצמן ידע מה תהיה התוצאה – קברה רעיון חשוה לתקופה ארוכה.

תגובות

4
4
דוד
18.12.13

איך תמיד בנט צודק?? מה האמת - א"י למכירה.... בושה!!!

3
גולן
18.12.13

הסבר למה שקרה נה ההסבר ללמה הבית היהודי יצאה בהצבעה, לכל התוקפים: לפני חודשיים, חוק ירושלים של ליצמן אושר בוועדת השרים לענייני חקיקה. ציפי לבני לא אהבה את זה, אז היא הגישה ערעור. הערעור התקבל, ולפי חוקי הממשלה ברגע שערעור מתקבל זה אומר שהממשלה נגד החוק. עכשיו, בגלל שיש משמעת קואליציונית, כל חברי הקואליציה חייבים להצביע כמו עמדת הממשלה, כלומר נגד החוק. אם הם מצביעים נגד, הם חוטפים סנקציות, עונשים והגבלות. לכן, בגלל שלבני בעצם "סינדלה" את הימנים בקואליציה, הבית היהודי יצאו מחוץ למליאה. ומי ששואל מדוע פייגלין הצביע בעד - זה פשוט. משה פייגלין כבר הפר ממזמן משמעת קואליציונית, ויש עליו כבר הרבה מאד סנקציות. אז לא אכפת לו לחטוף עוד אחת.

2
אורח
19.12.13

2. אם לבני מסנדלת את מכירת ירושלים אז ישיבתכם בקואליציה מיותרת

1
אבי
25.12.13

כשהממשלה תחליט לפנות ישובים גם אז יצאו ולא יצביעו, פשוט עבדו עלינו וטעינו שבחרנו בבנט וחייליו,