האם שר הכלכלה, נפתלי בנט, בטל את השתתפותו באירוע ההצדעה למתנדבים חרדים בשירות הלאומי.

כזכור, במסר שהופץ למתנדבים חרדים והגיע לסרוגים נכתב בין השאר "השר בנט מתכנן לעשות שימוש פוליטי ציני וזול באברכים המשרתים בשרות האזרחי החרדי והכל על מנת להפיק הון פוליטי ואהדה ציבורית מאחיו החילונים."

יוזמי המחאה הוסיפו: "השר נפתלי בנט ואחיו השר יאיר לפיד לא בוחלים בשום דרך והזדמנות לפגוע בנו מגזר שלם ויקר… אנו וחברינו נפגענו קשות מהגזרות… ולא רק פגיעה כלכלית בכיס אלא פגיעה קשה ועלבון רב כתוצאה ממסע ההסתה ללא רסן של השר נפתלי בנט ואחיו."

הם קראו "אל תתנו לו יד להכות בנו!!! מחרימים את טקס ההצדעה, מצדיעים לעולם התורה".

לפי דיווח של האתר החרדי כיכר השבת, השר ביטל את השתתפותו ומי שייצג את "הבית היהודי" יהיה השר לאזרחים ותיקים – ח"כ אורי אורבך שכפי שפורסם לראשונה בסרוגים, החל מיום ראשון יקבל את סמכויות "השירות האזרחי" לידי משרדו. בסביבתו של השר אמרו כי "למרות רצונו הרב להשתתף באירוע, השר ככל הנראה יאלץ להודיע על ביטול השתתפותו בשל המשבר הקואליציוני". לדבריהם, "אי השתתפותו לא קשורה כלל למחאת המשרתים חרדים".