מרק פטריות ושמנת הוא מרק עשיר וטעים שתוכלו להגיש עם לחם טרי, אורז או כל דבר שתראו לנכון.

מרכיבים:

5 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
1 סלסילת פטריות שמפיניון שטופות ופרוסות
3 כוסות מים
מיכל שמנת לבישול (250 גרם)
מלח ים, לפי הטעם
קורט פלפל שחור ומלח

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום והפטריות, מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 5 דקות.

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. לאחר שהמרק רתח, מעבירים ללהבה נמוכה. מוסיפים את השמנת, ומתבלים. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט (לא חובה).

בתאבון!