מבזקים
סרוגים

הזייה: תוך כדי ההצבעה הושגה הסכמה והחוק עבר

הצעת החוק של יואב קיש הצליחה לעורר סערה אחרי שתוך כדי הצבעה, הקואליציה והאופוזיציה הצליחו להגיע לפשרה שתאפשר את העברת החוק, זאת למרות שחלק מהח"כים כבר הצביעו נגד

כ"ה טבת התשפ"ב
הזייה: תוך כדי ההצבעה הושגה הסכמה והחוק עבר

סיטואציה לא שגרתית התרחשה במליאת הכנסת, כאשר תוך כדי הצבעה שמית על הצעת חוק מטעם האופוזיציה, הקואליציה החליטה לשנות את דפוס ההצבעה ועברה מהתנגדות לתמיכה בחוק.

הצעת החוק של ח"כ יואב קיש (הליכוד) נוגעת לשינוי של מיסוי מקרקעין ביחס למדרגות המס על דירה יחידה ועל בניין להשכרה ובניין לשכירות מוסדית.

פשרה זמנית בחוק הגיור: ההצבעה נדחית בשבועיים
פשרה זמנית בחוק הגיור: ההצבעה נדחית בשבועייםצילום: פשרה זמנית בחוק הגיור: ההצבעה נדחית בשבועיים

לפני ההצבעה עצמה, הודיע השר במשרד האוצר, חמד עמאר, שעמדת הממשלה מתנגדת לחוק וביקש מח"כ קיש שלא להביא את החוק להצבעה כעת, אלא להמשיך במשא ומתן לאישור החוק מועד מאוחר יותר.

לאחר שקיש סירב להצעה, החלה ההצבעה השמית, כאשר ברור שהצעת החוק עומדת ליפול עם התנגדות הקואליציה, מה שגרר מהומה במליאת הכנסת.

יו"ר הכנסת קבע שאסור להפסיק הצבעה

בשלב הזה, ביקש מציע החוק ח"כ יואב קיש לקבל את הצעת הממשלה, אך אז נמסר לו על ידי יו"ר הכנסת מיקי לוי, כי לפי הייעוץ המשפטי, לא ניתן לעצור את הליך ההצבעה.

בהסכמה עם הנהלת הקואליציה ויו"ר ועדת הכספים אלכס קושניר, הוסכם כי מאותו רגע חברי הקואליציה יתמכו בחוק, זאת למרות שכמה מחבריה כבר הצביעו נגד ולא ניתן לשנות את הצבעתם.

גורמים בליכוד הסבירו לסרוגים כי המהלך התממש לאחר התערבותה של ח"כ גילה גמליאל שפנתה לשר עמאר, ותיווכה בינו לבין את חבר הכנסת קיש. לדבריהם, אחרי שגמליאל קראה ליועצת המשפטית של הכנסת, הצליחו להגיע לפשרה.

אלכס קושניר. צילום: דוברות הכנסת

בסיום ההצבעה, 84 חברי כנסת תמכו בהצעה של חבר הכנסת יואב קיש , ו-7 התנגדו, וזו רק מהסיבה כי הם לא יכלו לשנות את הצבעתם רטרואקטיבית.

ליברמן נגד הרב הראשי: "סחיטה באיומים"
ליברמן נגד הרב הראשי: צילום: ליברמן נגד הרב הראשי:

ההצעה עצמה באה לתקן את שיעורי מס הרכישה החלים על רוכש דירת מגורים יחידה, כך שעל חלק השווי שעד 1,930,000 ש"ח לא ישולם מס רכישה, ועל חלק השווי העולה על סכום זה ועד 2,330,000 ש"ח ישולם מס בשיעור של 3.5%. כמו כן, מוצע לצמצם את מדרגות המס הגבוהות על רכישת דירת מגורים יחידה.

בנוסף, מוצע לקבוע כי לא יחול שיעור מס מוגדל על רוכש דירות בבניין להשכרה או רוכש דירות בבניין לשכירות מוסדית (משכיר ממשיך), אלא יחולו לגביו שיעורי מס מופחתים. הוועדה המוסמכת לדון בהצעת חוק זו הינה ועדת הכספים.

חמד עמאר יואב קיש כנסת מליאה