למי מאיתנו זה לא קרה? שעות החושך המוקדמות והקור בחוץ הופכים אותנו ליותר רעבים. החורף מביא איתו חריגות מהרגלי האכילה שאנחנו שומרים עליהם, כי איך אפשר להתכרבל מתחת לפוך מול סרט טוב בלי איזה חטיף או נשנוש? אלא שאז, אחרי שסיימתם את הנשנוש, הבנתם את הטעות. אז רגע לפני שאתם נופלים לאשמה עצמית שתוביל מהר מאוד למחשבות מיותרות, קחו כמה טיפים שישאירו אתכם עם חשיבה חיובית ודרייב להמשך:

1. ראשית, בואו נבין את החלק הפיזיולוגי שיהווה את הטריגר לאכילת יתר בחורף: השרירים פועלים מעט יותר, וזאת על מנת לחמם את הגוף. פעולת השרירים דורשת אנרגיה זמינה, שאותה הגוף מתרגם לרעב.

אז מה עושים? מתלבשים חם ויוצרים טמפ' נעימה לשהות בה. כמובן חשוב לשתות כמות מספקת של מים, למרות שמנגנון הצמא בחורף פחות מורגש. שתיית המים סוגרת פינה נהדרת של רעב מדומה.

2. אפרת הקט"ר: מכירים את התחושה הזו שאכלתם קצת יותר ממה שבאמת תכננתם? לאחר מכן מגיעה תחושת אשמה, המובילה לגל של תלונות וקיטורים. אז מה עושים?

(קרדיט: סטודיו סאם)

עצרו לרגע. במקום להמשיך להתלונן וליצור אנרגיה שלילית סביבכם – שחררו קיטור! תנשמו לפחות 5 נשימות עמוקות. ציירו במוחכם קטר של רכבת ארוכה. ציירתם? נפלא! כעת תדמיינו שאתם נהגי הקטר! אתם אלה שמובילים את הרכבת הזו! בדיוק כפי שאתם מקדמים את עצמכם להצלחה! אתם הקט"ר והקיטורים מפסיקים מעכשיו!

3. כשאתם חווים רגש / תחושה שלילית בעקבות אכילת יתר, שאלו את עצמכם בקול רם וענו – איזה מֵם אני רוצה להיות?

מ-תקרבן/ת ומ-תמסכן/ת? או מ-וביל/ה ומ-נצח/ת?

הרימו את הידיים בתנועות ניצחון למעלה והחליטו איזה מֵם אתם רוצים להיות?

4. תחושת האשמה לאחר אכילת יתר, מלווה בשנאה עצמית. כשאדם שונא את עצמו, יהיה לו מאתגר לאהוב את הסביבה שלו. חשוב לזכור ולהבין שאנחנו אחראיים על מה שאנחנו בוחרים לאכול ולכל בחירה יש רווח ומחיר, בדיוק כמו כל דבר אחר בחיים. זכרו שאוכל הוא רק חפץ דומם על צלחת, והוא לא ישלוט לכם על תחושותיכם בחיים.

 

שירה גבאי הינה מנטורית לתזונה אפקטיבית, MASTER בשיטת NLP ומפתחת שיטת מג"ן (מוח-גוף-נפש).