שרת הפנים איילת שקד הגיבה היום (רביעי) לטענות של יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו נגד העברת הכספים לרשויות ערביות, והזכירה כי גם נתניהו עצמו העביר כספים באופן דומה כשכיהן כראש ממשלה. לטענתה, הפעם הוצבו מנגנוני פיקוח על הכספים שיועברו.

"ביבי, אתה יודע את האמת: במו ידיך העברת עשרות מיליארדים לרשויות הערביות בלי פיקוח על המכרזים" כתבה שקד בטוויטר. "זו פעם ראשונה שאנחנו מפעילים מנגנוני פיקוח כדי שכסף לא יזרום למשפחות פשע, כפי שקרה בתקופתך. זו הייתה הפקרות, עכשיו אנו פועלים באחריות".

בדבריה שקד הביאה גם ציטוט מדבריו של נתניהו במהלך ביקור ברהט שקיים ב-7 במרץ, שבועיים לפני הבחירות לכנסת ה-24. בדבריו נתניהו טען כי "אנחנו הבאנו 20 מיליארד שקל לחברה הערבית, ואני הולך להביא עוד הרבה יותר".

כזכור, אמש דווח כי ועדת הכספים אישרה היום העברת 140 מיליון שקלים לרשויות ערביות, כחלק מהמאבק בפשיעה בחברה הערבית. בציונות הדתית מיהרו לתקוף את שקד ואמרו כי מדובר ב"תשלום הפרוטקשן של איילת שקד לתנועה האיסלאמית, הכסף יולבן ברשויות הערביות ומשם קצרה הדרך להסתה, לטרור ולפשיעה". גם נתניהו אמר כי "ממשלת בנט עובדת בשירות האחים המוסלמים".