אולטימטום דרמטי: חברת גוגל הודיעה לעובדיה בארה"ב שהיא תקצץ במשרות, תוציא לחופשה ללא תשלום ואפילו תפטר עובדים שלא יתחסנו בפני הקורונה. כך עולה ממסמכים פנימיים של החברה שפורסמו היום (רביעי) ברשת CNBC.

במכתב שהופץ על ידי צמרת החברה, נאמר כי כל העובדים היו צריכים להצהיר עד ה-3 בדצמבר האם הם התחסנו ולהעביר להנהלה מסמכים המוכיחים זאת, או לחילופין לבקש פטור ממניעים רפואיים או דתיים. אחרי התאריך המדובר, החברה תתחיל ליצור קשר עם עובדים שלא עדכנו את הפרטים, שלא התחסנו כלל, או שבקשת הפטור שלהם נדחתה.

עוד הובהר כי כל מי שלא יעמוד בתקנות ההתחסנות של החברה עד ה-18 בינואר יועבר לחופשה אדמיניסטרטיבית בתשלום למשך 30 ימים. במידה והם עדיין לא יתחסנו, החברה תעביר את העובדים לחופשה ללא תשלום – ולבסוף תפטר את העובדים שיסרבו להתחסן.

כזכור, בגוגל הציגו מדיניות נוקשה במיוחד כלפי סרבני חיסונים, לאור הרצון שלהם להחזיר את עובדי החברה למשרד כבר בשנת 2022. בהנהלת החברה ידרשו מהעובדים להגיע לעבודה במשך 3 ימים בשבוע בשלב הראשון, ולאחר מכן לחזור לעבודה מלאה – זאת אל מול חלק גדול מחברות הטכנולוגיה שממשיכות לדחות את מועד החזרה לעבודה מהמשרדים.

בחברת גוגל סירבו להגיב לדיווח.