לאחר שוועדת השרים הכריעה כי האבטחה על בני משפחתו של בנימין נתניהו תוסר החל ממחר (שני), בעוד שנתניהו עצמו יישאר מאובטח ל-20 שנה, חברת הכנסת גלית דיסטל – אטבריאן טוענת כי הסיבה שבני משפחת נתניהו צריכים אבטחה היא בגלל התקשורת.

"בואו נדבר באמת על הסיבה שבגללה משפחת נתניהו זקוקה להגנה", כתבה דיסטל בחשבון הטוויטר שלה. "זה לא בגלל צייצנים מאחורי מקלדת, זה בגלל שהתותחים הכבדים בתקשורת ישבו שנים בארשת ממלכתית ועניבה ודאגו לטפטף רעל מיזוגני ורכילות סוג ז' במסווה של חדשות", האשימה.

"לראות אותם תוהים כעת מדוע הנתניהוז פוחדים לצאת מהבית זה פשוט פרייסלס", היא סיכמה את הפרשה.

גם חברת הכנסת מירי רגב תקפה את ההחלטה. "הפקרות אבטחתית הנובעת משיקולים פוליטיים שתעלה לנו ביוקר. ההחלטה להפסיק את האבטחה על בני משפחת נתניהו היא החלטה פוליטית לחלוטין, חלק מאותו מסע נקמה שמנהלים בממשלה הזאת כנגד בנימין נתניהו ומשפחתו".

רגב הוסיפה: "זה לא סוד שהגב' נתניהו, יאיר ואבנר הם בין האנשים המאוימים ביותר, עם קריאות המסיתות לרצח. בממשלה הזאת מתקבלות החלטות שלא משיקולים עניינים אלא משיקולים פוליטיים. למרות האיומים המוכחים ולמרות שיחידת "מגן" האחראית על האבטחה המליצה להשאיר את האבטחה. ועדת השרים ממניעים פוליטיים, החליטה להפסיק את האבטחה. אם חס וחלילה יקרה משהו זה יהיה על הידיים שלכם, של בנט, כהנא ויתר חברי ועדת השרים לענייני שב"כ".

גם חברת הכנסת קטי שטרית הגיבה: "‏משפחתו של רה"מ לשעבר נתניהו, מאויימת על בסיס קבוע. הסרת האבטחה הינה החלטה רשלנית של חבורת שרים שכל מהותם היא שנאת נתניהו".

מאידך, חבר הכנסת יאיר גולן, (מרצ), סגן הרמטכ"ל לשעבר הגיב: "הסרת האבטחה משרה ויאיר נתניהו היא החזרת השפיות למדינת ישראל. תמו הימים שהעם משרת משפחה אחת. כספי ציבור שייכים לציבור ולמענו".

מי שעוד הגיב לדברים הוא שר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון שאמר: "החלטת וועדת השרים המסתמכת על עמדת השב״כ,מוכיחה שה״איומים״ על משפחת נתניהו היו פיקטיביים, כפי שהסתבר בעבר, אחרי בדיקת שב״כ, לגבי הפרופילים הפיקטיביים ברשת: ״דנה רון״ ו״נדב בריקמן״. לצערי, פנייתי ליועמ״ש לממשלה לפתוח בחקירה לאיתור הגורמים שעמדו מאחורי המניפולציה השקרית, לא הביאה למיצוי העניין, מה שהביא, כנראה, את אותם הגורמים, לנסות שוב את דרך השקר. הגיע הזמן למצות את החקירה".

לאחר שדוברות הליכוד הוציאה הודעה נגד ההחלטה על הסרת האבטחה, ביחידת "מגן" מגיבים לטענות של נתניהו: "חוות הדעת המקצועית של השב"כ אשר הייתה לבטל את האבטחה". בהודעה נאמר כי "בניגוד לדיווחים, הוועדה התעלמה לחלוטין מחוות הדעת המקצועית של יחידת האבטחה של משרד ראש הממשלה ״מגן״, שאחראית לביטחונם של רעיית ראש הממשלה לשעבר ובניו, ודרשה את המשך אבטחתם". אולם באגף הביטחון והחירום במשרד רה"מ הגיבו: "האמירות שיוחסו ליחידת "מגן" אינן נכונות."