מחפשים מתכון בשרי קל להכנה ומרשים? קבלו מתכון מנצח למאפה בשר.

מצרכים:

חצי קילו בשר טחון
200 גרם רסק עגבניות
1 בצל
3 שיני שום
קורט מלח ופלפל
כפית פפריקה אדומה
2 כפות צ'ילי מתוק

בצל עלים (יש להפשיר ערב לפני השימוש)
ביצה טרופה
כפית שומשום

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל והשום ומטגנים במעט שמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד להשכמתו. לאחר מכן, מוסיפים את רסק העגבניות, רוטב הצ'ילי והתבלינים (טועמים ומתקנים לפי הטעם). משאירים על אש קטנה לעוד כרבע שעה, תוך ערבוב.

אחרי שהבשר מוכן מניחים אותו בצד להתקרר. במקביל, פורסים את הבצק עלים, מרדדים מעט (שלא יהיה דק מידי). לאחר שהבשר התקרר, מניחים את הבשר על הבצק עלים ומשאירים את הקצוות ללא המילוי. לאחר מכן מגלגלים בעדינות את המאפה. שמים בתבנית אפייה משומנת, את המאפה חורצים לרוחבו ומברישים ביצה טרופה ולאחר מכן בוזקים שומשום. אופים במשך 45 דקות בחום 180, עד להשחמת המאפה.

בתאבון!

המתכון באדיבות: בנצי רובין