אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מתכון לעראיס טלה וטחינה של ג'קי אזולאי

מחפשים מתכון מנצח לעראיס? ג'קי אזואלי מציגה מתכון קל וממכר במיוחד לפיתה במילוי בשר שכולנו כל כך אוהבים, בתוספת מתכון לטחינה וסלטון המלווים את העראיס הטעים

מתכון לעראיס טלה וטחינה של ג'קי אזולאי
  (צילום: נופר בוגנים)

חברת הטחינה "אחוה", יחד עם השפית ג'קי אזולאי מציגות את אחת המנות הנפוצות במזרח התיכון: פיתה במילוי בשר משוחה בשמן, או בשפת העם, "עראייס".

מנה נפלאה, עשירה בטעמים ומפנקת, מוגשת לצד טחינה לבנה וסלט פלחי עגבניות וגבעולי בצל ירוק טריים.

מצרכים:

1/2 ק"ג תערובת עראייס טלה
2 פיתות
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט כמון
מעט שמן זית

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית מלאה ללא מלח של "אחוה"
1 לימון טרי
1/2 כוס מים
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון

(צילום: נופר בוגנים)

לסלטון:

8 פלחי עגבניות
3 גבעולי בצל ירוק
מעט מיץ לימון
קורט פלפל שחור טחון
קורט מלח
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

  1. שמים את תערובת העראייס בקערה ומוסיפים כף רסק עגבניות ואת התבלינים – כמון ופפריקה.
  2. חוצים את הפיתות לחצאים וממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר.
  3. משמנים טוסטר לחיץ בשמן זית וצולים את הפיתות למשך כ-10 דקות.
  4. מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  5. חותכים את העגבניות והבצל לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון.
  6. מגישים את פיתות העראייס לצד הטחינה וסלט פלחי העגבניות ובצל ירוק.

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו