מבזקים
סרוגים

סוף סוף: הוזלה משמעותית של יוגורט ומעדני חלב

בשורה לצרכנים: משרד האוצר ומשרד החקלאות חתמו היום על לביטול מכסים של מעדנים יוגורטים וגבינות רזות, וכן הגדלת מכסות יבוא של גבינות קשות. המהלך יוזיל את המוצרים בעשרות אחוזים

אריה יואלי | חדשות סרוגים
ב' טבת התשפ"ב
סוף סוף: הוזלה משמעותית של יוגורט ומעדני חלב

אחרי המס על הסוכר והמס על החד פעמי, סוף סוף בשורה של הנחה לצרכנים. שר האוצר אביגדור ליברמן, בתיאום עם שר החקלאות עודד פורר, חתם על צו שיבטל מכסים על מוצרי חלב רכים וכן יגדיל את המכסות הפטורות ממכס של גבינות קשות, באופן שצפוי להוזיל את המחירים של למוצרי חלב לצרכן הישראלי.

ליברמן: נגד מי מכוון המס על החד פעמי? צפו
ליברמן: נגד מי מכוון המס על החד פעמי? צפוצילום: ליברמן: נגד מי מכוון המס על החד פעמי? צפו

הורדת מחיר ב-25%

הצו כולל ביטול מלא של מכסים על יוגורטים, מעדני חלב וגבינות עד 5% שומן – הצו יאפשר את פתיחת השוק ליבוא חופשי של מוצרים אלו ממדינות אירופה בהן המחיר לצרכן לק"ג יוגורט עומד על כ-8.5 ש"ח בממוצע לק"ג, בהשוואה ל-17 ש"ח לק"ג בישראל.

כמו כן, הצו כולל הגדלה של המכסות הפטורות ממכס בכ-5,000 טון עבור ייבוא של גבינות במכסה – הגבינות המיובאות צפויות להיות זולות בכ-25% מהמחיר המפוקח בישראל כך שהמחיר לצרכן צפוי לרדת בכ-10 ש"ח לק"ג. כל זאת, תוך שמירה על החקלאות המקומית.

התכנית מיישמת את המלצת ה-OECD למדינת ישראל ומהווה צעד נוסף בהצבת ישראל לצד המדינות המפותחות בכל הנוגע לאופן התמיכה בחקלאות, והוא נחתם בהמשך לסיכום מקצועי בין משרדי האוצר והחקלאות.

תחרות חופשית בשוק המזון

שר האוצר, אביגדור ליברמן: "מוצרי החלב בישראל יקרים ב-79% מהממוצע ב-OECD, ופתיחת שוק החלב לתחרות היא צעד ראשון בסל פתרונות לטיפול ביוקר המחייה. בעקבות הפחתת המכסים הצרכן הישראלי יוכל ליהנות ממגוון מוצרי חלב במחירים זולים, תוך שמירה על החקלאות המקומית. אני מודה לשר החקלאות על שיתוף הפעולה בצעד חשוב זה".

שר החקלאות, עודד פורר: "תחרות חופשית משיגה עבורנו שלושה יעדים: מחיר טוב לצרכן, מבחר גדול יותר של מוצרים ומחייבת גם את השוק המקומי להשתפר. זהו עוד צעד ברפורמה שאנחנו מובילים לפתיחת השוק ולחיזוק החקלאות המקומית".

אביגדור ליברמן יוגורט מוצרי חלב מכס מס מעדן חלב