אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

חגיגה יוונית: מתכון להכנת פאנג'ה סלוניקי

רוצים להרגיש ביוון בלי להיות ביוון? קבלו מתכון מושלם לפאנג'ה סלוניקי, מאכל יווני עם טעמים שיגרמו לכם להרגיש בארוחה יוונית חגיגית במיוחד

חגיגה יוונית: מתכון להכנת פאנג'ה סלוניקי
  (צילום: אילן בנדנה)

הילה בידרמן, כוכבת מאסטר שף, המתמחה במטבח ים תיכוני בדגש על מטבח יווני, חושפת מתכון להכנת מנה יוונית לאירוח בבית, קל להכנה, טעים ומתאים לארוחה חלבית: מתכון להכנת פאנג'ה סלוניקי, סלקים שלמים על מצע של קרם יוגורט:

מרכיבים:

  1. סלקים יפים
  2. קופסא גדולה (750 מ"ל) של יוגורט 10%
  3. 4 גבעולים של בצל ירוק
  4. שן שום כתושה
  5. חופן פטרוזליה
  6. לימון
  7. מלח פלפל
  8. שמן זית

(צילום: אילן בנדנה)

אופן הכנה:

  1. מרתיחים את הסלק במים עד שהופך לרך ונותנים לו להצטנן
  2. מקלפים את הסלק בעדינות , תוך כדי שמירה על צורתו ומתבלים אותו בשמן זית, לימון, מלח ופלפל
  3. ניתן לסלק לספוג את הטעמים במשך זמן של כשעה לפחות. את היוגורט נניח בקערה ונוסיף את הבצל הירוק, פטרוזיליה והשום קצוצים דק מאד
  4. נערבב את התערובת שהתקבלה תוך כדי זילוף של שמן זית לקערה. נתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.

אופן ההגשה:

  1. בקערה עמוקה ורחבה מוזגים את היוגורט ומשטחים עם כף על פני כל הקערה.
  2. את הסלק חורצים לשמיניות עמוקות (לשים לב לא עד הסוף), כך שהצורה של הסלק תישמר ומניחים במרכז המרק.
  3. מקשטים בשמן זית ועלי פטרוזיליה שלמים.

המתכון באדיבות: כוכבת משחקי השף, הקונדיטורית הידועה: הילה בידרמן, המככבת בקמפיין רשת זגה – פינות אוכל.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו