יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר, הגיב לפיגוע הדריסה באום אל פאחם, במהלכו נפצעו שני לוחמי מג"ב במהלך פעילות בעיר.

לדברי בן גביר: "המחבלים שניסו לדרוס את החיילים היו צריכים למות בשטח ולא להיעצר. זה לא קרה בג'נין, או רמאללה, אלא במקום בו צריכה להיות ריבונות ישראלית שאם לא נממש אותה, מי שישלוט באום אל- פחם והיישובים הערבים הם מיליציות טרור".

ח"כ בן גביר הוסיף כי "המפכ"ל הכושל צריך ללכת הביתה ואיתו שר הבט"פ שהבטיחו שינוי, אבל הוא קורה לרעה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

לינץ' באום אל פאחם. ארכיון (דוברות המשטרה)

מוקדם יותר הבוקר, במהלך פעילות של לוחמי משמר הגבול של משטרת ישראל באום אל-פחם, הגיע רכב שדרס את הלוחמים ופצע שני לוחמים באורח קל עד בינוני.

הלוחמים השיבו בירי לעבר הרכב ובו שני חשודים, עצרו אותו ותפסו אקדח בתוכו. כתוצאה מהירי נפגעו שני החשודים.

השר לביטחון הפנים, עמר בר-לב, התייחס לאירועים באום אל פאחם ואמר: "לוחמי מג"ב ושוטרי משטרת ישראל פועלים מאתמול באום אל-פאחם כנגד גורמים עברייניים החושבים שהחוק בידיהם".

"‏כך גם לפני שעה קלה כשרכב פרץ מחסום, ניסה לפרוץ נוסף ודרס ופצע שני לוחמים שהשיבו מיידית בירי לעבר הרכב, פגעו בשני חשודים, עצרו אותו ותפסו אקדח בתוכו.‏משטרת ישראל לא תתכופף ולא תרתע".