בעקבות גזר הדין המקל – 3 חודשי עבודות שירות – שנגזר השבוע על מטפלת שתועדה מתעללת בילדים בהם טיפלה, איש התקשורת אברי גלעד מפרסם מכתב גלוי בו הוא פונה לנשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות.
בטורו השבועי בעיתון 'ישראל היום', כתב גלעד: "כבוד הנשיאה חיות, סליחה שאני פונה אלייך מעל דפי העיתון, וסליחה שזה לא מעל דפי "הארץ". פשוט, גם כבודך וגם המערכת שאת עומדת בראשה, מערכת המשפט, לא כל כך נגישות לפניות הציבור, ובכל זאת יש לציבור מה לומר".
גלעד המשיך את מכתבו וכתב: "אז בתור אחד מהציבור, הייתי שמח לדעת אם כבודך הרימה השבוע טלפון לכבוד השופטת דלית שרון־גרין מבית המשפט בנצרת. השופטת גרין גזרה על לילך אמסלם, סייעת בגן שהתעללה בילדים – צולמה מרימה ילד מהשיער באוויר, מכות, מעיכות, כל הסרט – שלושה חודשי עבודות שירות".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"האם, כבוד הנשיאה, שאלת את השופטת אילו ערכים היא חושבת שהפסיקה שלה משקפת?", תהה גלעד. "מה המסר לסייעת? מה המסר לשאר כוחות הטיפול? האם החוק מספק פה הרתעה, או נותן עידוד להתנהגות עבריינית, לא אנושית, מבחילה?".
לקראת סוף דבריו כתב גלעד: "ברור לאדם הסביר, שמי שקיבל את ההחלטה הזאת אינו שופט סביר, לכאורה. האם ראית השבוע שכבוד השופטת טל תדמור־זמיר שחררה את החשוד ברצח ליטל יעל מלניק למעצר בית – החלטה שבית המשפט המחוזי הפך אחר כך? אם החשדות שמייחסים לו נכונים, ולא נחזור על הדברים, מדובר באדם מסוכן ביותר. מה לו בביתו? או במעצר או באשפוז פסיכיאטרי. לעניות דעתי הבלתי נחשבת, כבודה".
"צריך בחירות למשרות שיפוט. הציבור חייב להיות מסוגל להשפיע בשאלה מיהם שופטיו. הצדק שהם פוסקים חייב להיות מקובל על אזרחי המדינה. האם תהיי אמיצה ותובילי שינוי, כבוד הנשיאה, או שבית המשפט דוחה את הבקשה?", חתם גלעד בעוקצנות.
מה דעתך בנושא?
115 תגובות
7 דיונים
עליזה קיי
אברי, אתה תמים אסתר חיות עצמה תקפה אותי שתארתי מצב בו הייתי על סף רצח והשופט התעלם מכך. אסתר חיות היא אישה מאד שטחית, מעדיפה להיות חברה של שופטים...
אברי, אתה תמים אסתר חיות עצמה תקפה אותי שתארתי מצב בו הייתי על סף רצח והשופט התעלם מכך. אסתר חיות היא אישה מאד שטחית, מעדיפה להיות חברה של שופטים מלהציל חיי אדם. היא נזפה בי על מכתבי במקום לגונן עלי. שים לב להסברים שלה נטולי הכסוי.זו אישה שמעולם לא התמודדה באופן עצמאי עם בעיות מוסריות. הנחמדות שלה קשורה לסולידריות חברתית ולא לעומק מחשבתי ומוסרי. היא כתבה לי שני מכתבים מבישים בכעס הילדותי שלה.תודה לאל שנפטרנו ממנה.
המשך 22:22 29.05.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פרח
השופטים כל כך ליברלים שעוד מעט יאשימו את הנפגע ולא את הפוגע. רוצה שופטים הגונים שישפטו אנשים שפוגעים באנשים ובכך הורסים את החברה שלנו.
08:30 06.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מולאים משה
אוי לנו איך הגענו לזה
00:52 06.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אהובה
דעתך משקפת נאמנה את דעתי ואופן הביטוי מכבד ואמיץ
12:08 05.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד פטאו
האם יהיה משפט למי שסרסור בבנות ישראל ומסר אותם למחבלים ????? מגיע פרס למחבל
08:17 05.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד הריס
יישר כוחך !!!
07:49 05.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חוה טבנקין
לאברי גלעד יישר כוח, אכן יש בעיה חמורה במערכת המשפט, אין דין ואין דיין
07:42 05.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יובל
כל הכבוד לאברי, השופטים מנותקים מהעם מרחק מליוני שנות אור אם לא יותר. הגיע הזמן, אם כבר מדברים על מדינה דמוקרטית, לתת אם הכוח לעם לבחור את שופטיו!
07:22 05.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אברי גילעד היקר אין במדינה מערכת מישפט שאפשר להאמין לה לא יעזור מערכת המישפט והשופטים היום שופטים מה שנוח להם ומה שנוח להם זונחים אין צדק ואין אמון חד מש נית
קשה לערב רב שבממשלה לקבל את הימין האמיתי שוחר האמת אין מה לעשות רגב אמסלם בראשם ביבי המלך וכל מיפלגות החרדים בע"היפילו על השמאל ועל עבס וכל המיפלגות...
קשה לערב רב שבממשלה לקבל את הימין האמיתי שוחר האמת אין מה לעשות רגב אמסלם בראשם ביבי המלך וכל מיפלגות החרדים בע"היפילו על השמאל ועל עבס וכל המיפלגות שהם שונאי ישראל אימא ופחד עניין של זמן אלוקים נתן לליכוד ולביבי לנוח ולהוכיח לעם כמה הוא חף מפשע ויגלה לכול העם את הרשעים שישלמו על התיקים שתפרו לו יחד עים מנדנבלוף שישב בע"ה בכלא ימים יגידו
המשך 07:16 05.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מירי
אברי היקר זו מלחמה אבודה.הם ה"שופטים" היו ויהיו מנותקים מהעם .הם מרגישים קטרזיס מהכוח שבידיהם .הגיון? מה זה מבחינתם לא כל שכן חוש צדק.מה מלמדים בבתי ספר למשפטים? סרנדות לעבריינים
03:20 05.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר