חדשות

המשבר הבא: גינזבורג מגיש תיקון לחוק יסוד כבוד האדם

ח"כ גינזבורג מגיש תיקון לחוק יסוד כבוד האדם לפיו יעוגן בחוק כי אסור לפגוע בשווין מה שיתן יותר כח לבג"צ להיות אקטיביסטי ולבטל חוקים אחרים. בימינה הודיעו בעבר שיתנגדו

המשבר הבא: גינזבורג מגיש תיקון לחוק יסוד כבוד האדם
צילום: (צילום: נעם ריבקין פנטון/פלאש90)

פרסום ראשון: ח"כ איתן גינזבורג (כחול לבן) מעלה לועדת שרים לחקיקה את עיגון זכות השוויון בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו מה שייתן לבית המשפט העליון להיות אפילו יותר אקטיביסטי.

התיקון מציע לעגן בחוק את האיסור לפגוע בשוויון ממניעים של גזע, דת, מין, נטייה מינית, מעמד אישי, ארץ מוצא, גיל או מוגבלות. נזכיר כי חוק יסוד האדם שימש את אהרון ברק, לצורך "המהפכה המשפטית" והביא לפסיקות בג"צ שביטלו חוקים שהעבירה הכנסת, כמו חוק המסתננים. רק השנה עיקר בג"צ את חוק הלאום, בכך שהפך אותו לכפוף לחוק יסוד האדם.

אמיר אטינגר

תיקון חוק יסוד מצריך הסכמה של כל הקואליציה וגם אחר כך הוא דורש 61 אצבעות שיצביעו בעד שינוי החוק.

נזכיר כי כאשר ח"כ גלעד קריב (העבודה) הביא את הנושא לדיונים בוועדת החוקה, אמרו שזה רק "תיאורטי" ובימינה הביעו התנגדות. קשה לראות איך שקד שיושבת בוועדת השרים לחקיקה תאפשר את העברת החוק.

תגובות

13
6
דוד
02.12.21

על שקד ובנט אני לא סומך גם סער כבר מזמן בכיס של הפרקליטות... משיח עכשיו

1
יוספה
02.12.21

סער שינה את שמו מזמן לאבו אלונה. בקרוב הוא ימנה שופט שהוא בן דוד של החתן שלו. גר בלקיה בנגב.ומיידה אבנים על אוטובוסים תוקף נערות יהודיות

5
נגה
02.12.21

מדאיג אתכם, סרוגים שכמוכם? האם אנחנו חוששים שיאסרו עלינו להיות גזענים רק בשם היותנו יהודים?

1
נו
02.12.21

חחחח :))))))

2
אורן
02.12.21

מי שלא רוצה לחיות במדינה יהודית מוזמן לעזוב יש הרבה מדינות "שוויוניות" בעולם. אם אחרי שתעזבו תרגישו שבמדינות האלה אין באמת שוויון שאתם נרדפים על רקע אנטישמי - תוכלו לחוזר, לא נתחשבן אתכם

3
יוסף חיים
02.12.21

מדאיג באמת מדאיג שיש פאשיסטים המתחזים לליברלים והם רוצים שמפלגת בג"צ, אף אחד לא בחר בהם, הם ישלטו בכוח על העם יהודי. זהו הערב רב.

4
בנט הנוכל יכנע
02.12.21

בנט הנוכל יכנע והחוק יעבור. אולי יעשו קצת רעש בנט הנוכל יכנע והחוק יעבור. אולי יעשו קצת רעש, אבל הכניעה מובטחת.