אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

JOY ממילא: לבוא בשביל האוכל, להישאר בשביל השירות

כשהגענו לביקור בגריל האוס ג'וי (JOY) שנמצא בקניון ממילא גילינו שלפעמים השירות מתעלה על האוכל, גם כשמדובר באוכל טוב באמת. מדובר במקום לחזור אליו

JOY ממילא: לבוא בשביל האוכל, להישאר בשביל השירות
  (צילום: יחצ)

אוכל טעים אפשר למצוא בהרבה מקומות, אבל שירות כמו של JOY ממילא – זה כבר נדיר בהרבה. אז אם אתם מחפשים מקום טעים, אבל בעיקר נעים, הגעתם למקום הנכון.

ראשונות

כבר שמתקרבים לJOY, ברור שמדובר במקום שיש להתייחס אליו. המסעדה ממוקמת בתוך הקניון הפתוח של ממילא, בצמוד לעוד שתי מסעדות שף. אבל התור הארוך מזדחל מתוך ג'וי, מה שמעיד על איכות, או על פופולריות חברתית.

ג'וי ממילא (צילום: יחצ)

הישיבה במסעדה היא בחוץ, על שדרת ממילא, או בפנים במתחם מעוצב. בחרנו לשבת בחוץ ותודות לקירוי ולחימום, נהנו מאוד למרות הכפור הירושלמי. איך שהתישבנו ניגשה אלינו עדי, מלצרית שלא נשכח.

עדי המליצה לנו לפתוח את הארוחה בקוקטייל מרענן, והחלטנו לשמוע בקולה. החלטה שדבקנו בה לאורך כל הערב, ובצדק. הגיע אלינו קוקטייל קוקו שאנל, תערובת של רום, פסיפלורה, קוקוס ואננס. המשקה מתקתק, והרום מורגש בו בצורה טובה מאוד. טעים ולא משתלט.

מתוך הראשונות של ג'וי – סביצ'ה דג ים (צילום: יחצ)

מתוך הראשונות בחרנו בבאו אסאדו ובכנפיים. הבאו אסאדו הן זוג לחמניות אסייתיות מאודות, ממולאות באסאדו מפורק שעבר בישול ארוך, בליווי איולי צ'ילי. לפי התפריט היה אמור להיות שם גם כוסברה, מה שלא ראינו במנה שהגיעה לנו.

הלחמניות היו רכות וטובות, אבל דווקא הבשר איכזב. מידת העשיה שלו היתה טובה, אבל התיבול היה קצת תפל. אולי אם היו מוסיפים רטבים וירק, זה היה הופך את המנה לטובה מאוד.

הכנפיים ניחמו אותנו בהחלט. הן היו מפורקות היטב, ועברו גם טיגון וגם הקפצה ברוטב ברביקיו, שהיה גם מתוק וגם חריף. אהבנו שלא חסכו עלינו ברוטב, ושמידת העשיה היתה מדיום מדוייק, עם השחמה נהדרת מבחוץ.

עיקריות

בהמלצת עדי לקחנו לעיקרית את פילה סלמון צלוי, ואנטריקוט. הסלמון הגיע בליווי זוקיני ושעועית ירוקה שעברו הקפצה בסויה. הירקות היו נהדרים, קרנצ'יים, אך מבושלים – גבול שקל מאוד לפספס. גם הסלמון עצמו היה מצויין, ויש מי שאמר שזה הסלמון שעשוי הכי טוב שפגש מימיו.

הדג עבר השמחה בצד של העור, מה ששמר את העסיסיות בפנים, וגם הוסיף קראנצ'יות. התיבול היה מדוייק, אהבנו את השילוב של חמיצות ומתיקות.

האנטריקוט (צילום: יחצ)

האנטריקוט הגיע עם ירקות צלויים – תפוח אדמה וסלק, ובליווי רוטב סלק ויין אדום ושום קונפי. קודם כל מידת העשיה. מדובר באומנות. להצליח לשמור על סטייק שכולו במידה מדיום, זה דבר לא פשוט. והשף של JOY הצליח במשימה.

גם הירקות טופלו היטב, והרוטב היה עמוק ונהדר. כן היה חסר לנו משהו מרענן במנה, אבל חוץ מזה – מדובר במנה מושלמת לאוהבי הבשר.

לאורך כל הארוחה ראינו את מנהל המשמרת עובר בין השולחנות, מתעניין אם הסועדים נהנים מהאוכל, מרים שוטים של אלכוהול עם סועדים שמעוניינים בזה, ובגדול דואג לשירות מצויין.

פלטת הבשרים של ג'וי (צילום: יחצ)

למרות שמאוד רצינו, לא נשאר לנו מקום לקינוח. בהתחשב בעובדה שמדובר במסעדה בשרית, לא התבאסנו מאוד, הניסיון אומר שקינוחים טובים מוצאים במסעדות חלביות, ואילו במסעדות בשריות עדיף לשבוע כבר בעיקריות.

בשורה התחתונה

JOY כשמה כן היא. ערב של הנאה, גם מהאוכל, אבל בעיקר מהאווירה הנעימה של השירות החכם שיש במקום. מומלץ בחום לירושלמים שאוהבים בשר.

לסיכום

ציון כללי: 4.5

מנות: טובות. יודעים לטפל בבשר.

שירות: יוצא מגדר הרגיל. עושה חשק לתת טיפ מוגדל.

מחיר: יקר.

שירותים: בינוניים. יש המון מדרגות ודרך מפותלת כדי להגיע לקודן שפותח את המקום.

כשרות: כשרה למהדרין

נגישות: נגישה לנכים

הקרפצ'יו מתוך הראשונות (צילום: יחצ)

החשבונית

קוקטייל קוקו שאנל – 44 ₪

כנפיים – 56 ₪

באו אסאדו – 62 ₪

סטייק אנטריקוט – 174 ₪

פילה סלמון צלוי – 128 ₪

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
כמה שילמו לך?...
א | 04-12-2021 17:38
כמה שילמו לך? שקר וכזב מנות טובות שרות זוועה