חנוכה כאן, וזה הזמן להפסיק לספור קלוריות ולהתחיל ללקק את האצבעות, עם סופגניות, לביבות ושלל מטוגנים אחרים. אז גם אם אתן לא מרוקאים, זה הזמן להכין ספינג' שימתיק לכם את הדלקת הנרות הערב.
לספינג'ים שווים במיוחד – אל תפספסו את הטיפים בסוף הכתבה.
מתכון לספינג'
מרכיבים
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כף מלח
3 וחצי כוסות מים
שלוק ערק
לקישוט:
סוכר/ אבקת סוכר/ סוכר וקינמון/ מי סוכר

אופן ההכנה
1. מערבבים את הקמח עם השמרים בקערה גדולה. חשוב להטמיע את השמרים בקמח, על מנת שלא יהרסו.
2. מוסיפים מלח, סוכר מים וערק ולשים. העיסה יוצאת דביקה מאוד, לא להיבהל מזה.
3. מכסים ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה. בנתיים מחממים 1-2 ליטר של שמן בסיר, לטיגון חצי עמוק.
4. בידיים רטובות, לוקחים חתיכה מהבצק, ותוך כדי שמניחים אותו בשמן, עושים בו חור עם האצבע.
5. כשהספינג'ים משחימים בצד אחד, הופכים אותם לצד השני, וכשהם שחומים משני הצדדים, מוציאים אותם מהשמן לנייר סופג, באמצעות כף מחוררת או מלקחיים.
6. מיד לאחר ספיגה קלה של השמן על הנייר סופג – מכניסים את הספינג'ים לקערת סוכר לציפוי, וזוללים!
טיפים
שימו בתוך השמן חתיכת גזר, זה שומר על השמן שלא ישרף ולא משנה את הטעם של הספינג'ים בכלל.
אל תוותרו על הערק! האלכוהול מתנדף בטיגון, והערק לא מורגש בטעם. התפקיד שלו הוא לדאוג שהספינג'ים לא יספחו יותר מידי שמן.
תכינו לכם קערת מים, ותטבלו בה את הידיים בין ספינג' לספינג' כשאתם מטגנים, ככה הבצק לא ידבק אליכם.
אל תשימו יותר מידי ספינג'ים בסיר בו זמנית, זה יקרר את השמן ויגרום לספינג'ים להיות שומניים.
להכנת מי סוכר – ממיסים כמות שווה של מים וסוכר (למשל: חצי כוס סוכר על חצי כוס מים), ושופכים על הספינג'ים מי סוכר בעודם חמים.
שיהיה חג חנוכה שמח ומתוק!

מה דעתך בנושא?
10 תגובות
2 דיונים
דינה
חצי שעה התפחה בלבד? זה לא מעט מידי?
12:56 19.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמית
חשוב!!! לטגן באש בינונית ולא גבוהה! מניסיון ! אני עם כוויה דרגה 2 כל גב היד בגלל השטות הזו. עדיף לאט ממהר . מוגש כשירות לציבור
00:29 07.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירה
אימי וסבתי התוניסאיות הכינו ספינג' נהדר, למה מייחסים כל אוכל שבא מצפון אפריקה למרוקאים???
06:47 02.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גד
בתגובה ל: שירה
1)כי זה הגיע ממרוקו (שם אוכלים זאת על בסיס יומיומי גם בימינו) 2) יש קצת הבדל - של התוניסאים זה בססה והוא קצת יותר "כבד" הבצק לא אוורירי, הוא טיפה שונה.
11:08 02.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלמונית
היום הכנתי ויצא טעים מאוד. תודה על המתכון
00:39 02.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זהבה ראובן
מה המידות אם אפשר לגעת?
04:34 30.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עינת שלום
עדאי להזהר עם הידיים הרטובות והשמן , עדיף במקום להרטיב, לשמן את הידיים
16:24 29.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חנית ג'אגר
נהדר אני מרוקאית ומכינה את המתכון בדיוק ככה יוצא יאמי ♥️ ???? תודה וחג חנוכה ???? שמח
15:06 29.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני אווהבת אוותך
אהי אטוהבת אוותך
19:47 28.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מומי
בתגובה ל: אני אווהבת אוותך
,גם אני
15:24 30.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר