יפן הודיעה היום כי תאסור כל כניסה של תיירים זרים למדינה בעקבות וריאנט אומיקרון החדש של הקורונה, זאת בהמשך למדינות רבות, בהן ישראל, שהקשיחו את מדיניות הגבולות בעקבות הזן החדש.
"אנו נוקטים בצעדים אלו כאמצעי זהירות למקרה שהתרחיש הגרוע מכל יקרה", אמר ראש הממשלה פומיו קישידה. קישידה הדגיש כי ההגבלות ייכנסו לתוקף מחר.
בכך יפן תחזיר את האכיפה הקשה על הגבולות, אותן הקלו במדינה לתיירות עסקים, סטודנטים ועובדים בתחילת החודש.
כאמור, מדינות רבות מטילות הגבלות על הגבולות, זאת למרות שמדענים אמרו כי הם אינם בטוחים שהזן החדש בכלל מסוכן יותר מווריאנטים אחרים של הנגיף. חוץ מישראל, גם מרוקו הודיעה כי תשהה את כל הטיסות הנכנסות למשך שבועיים. ארגון הבריאות העולמי קרא לגבולות להישאר פתוחים.
מדינות רבות מדווחות על קיומו של הווריאנט, שהתגלה בדרום אפריקה לפני מספר ימים. בין היתר, דיווחה הולנד כבר על 13 מקרים, בישראל, קנדה ואוסטרליה דווח על שניים.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים