שר החוץ יאיר לפיד ימריא בשבוע הבא לביקור רשמי בלונדון ופריז, במהלכם ייפגש עם ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון ונשיא צרפת, עמנואל מקרון. כמו כן, במהלך הביקור ייפגש שר החוץ עם מקביליו בבריטניה ובצרפת.

לפי הודעת המשרד, ביקורו של שר החוץ יעסוק בחידוש שיחות הגרעין בוינה כמו גם בהעמקת היחסים הבילטרליים בין ישראל לבריטניה ולצרפת.

הביקור של לפיד מגיע יום אחרי שובו של נשיא המדינה יצחק הרצוג מביקור בבריטניה, כשגם הוא נפגש אמש עם ג'ונסון בלונדון. בפגישתו הרצוג התייחס לאיום האיראני, זאת על רקע חידוש השיחות על הסכם הגרעין בשבוע הבא.

הרצוג הבהיר לג'ונסון כי "ישראל מצפה מבעלות בריתה להיות קשוחות מול איראן, כיוון שאנחנו לא מאמינים שהם פועלים בתום לב. רק אם הם יחשבו שכל האופציות על השולחן – דברים יוכלו להתקדם בכיוון הנכון". ראש הממשלה הבריטי אמר בתגובה להרצוג כי "הנקודה של ישראל בעניין איראן ברורה מאד – אנחנו רואים מצב שבו לעולם אין הרבה מאוד זמן לטיפול בבעיה הזו".

הנשיא הוסיף והודה לג'ונסון על הוצאת ארגון חמאס מחוץ לחוק בבריטניה. לדבריו, "זהו מסר חשוב מאוד לארגוני טרור ולארגונים רדיקלים עולמיים אחרים שמנסים לערער את המצב במזרח התיכון". בתגובה ג'ונסון אמר כי הוא "חושב שזו הייתה החלטה נכונה. זו הייתה החלטה קשה ושנויה במחלוקת אבל אני חושב שזה הדבר הנכון, ודרך אגב זו החלטה שלדעתי התקבלה כמעט באופן מיידי לאור האירוע המחריד שראינו בישראל. אירוע נורא, נורא".