חדשות המגזר

הרב של פ"ת לשר כהנא: "סמוך ובטוח בכל כוונותיך"

הרב של פתח תקווה, הרב מיכה הלוי, המתנגד לרפורמת הכשרות, אומר בפגישה עם שר הדתות כהנא וניר אורבך: "כוונותיו של השר הוא להיטיב עם הכשרות והרבנות בישראל, וכך אני דואג להגיד בכל מקום"

הרב של פ"ת לשר כהנא: "סמוך ובטוח בכל כוונותיך"
צילום: מתן כהנא וניר אורבך עם הרב הלוי

לראשונה מאז החל הליך חקיקת תכנית הכשרות השר לשירותי דת מתן כהנא (ימינה) נפגש עם הרב מיכה הלוי, רב העיר פתח תקווה.

בפגישה השתתף גם יו"ר סיעת ימינה, ח"כ ניר אורבך תושב העיר. מדובר בפגישה ראשונה של השניים מאז עברה תכנית הכשרות של השר בקריאה שנייה ושלישית בכנסת.

הרב מיכה הלוי המפעיל מתווה מיוחד של מערך כשרות בעיר, שוחח עם השר על האופן בו רבנים מקומיים ימשיכו להעניק כשרות. השר כהנא הבהיר כי בתכנית הכשרות יוכלו רבני הערים והמועצות הדתיות המוסמכות להמשיך להעניק כשרות כבעבר.

מתן כהנא הרב מיכה הלוי כשרות
מתן כהנא הרב מיכה הלוי כשרות| צילום: מתן כהנא עם הרב מיכה הלוי

הרב מיכה הלוי חזר בפני השר על התנגדותו הנחרצת לרפורמה אשר מאפשרת לגופים עסקיים התלויים כלכלית בבעל העסק להעניק כשרות במקום הרבנות והבהיר את הבעייתיות ההלכתית החמורה שבדבר.

הרב הוסיף והדגיש את חובתו ואחריותו של משרד הדתות לתת לרבנויות את הכלים הנדרשים על מנת לתת לציבור את הכשרות הראויה ביותר.

אך אמר: "אני סמוך ובטוח שכל כוונותיו של השר הוא להיטיב עם הכשרות והרבנות בישראל, וכך אני דואג להגיד בכל מקום".

הרב יצחק יוסף במתקפה על כהנא והרב סתיו: "חוצפה"

לפני כשבועיים פרסמנו בסרוגים כי שני רבני ישובים הצטרפו לתמיכה ברפורמת הכשרות של השר כהנא. מודם יותר אף פורסם מכתב התמיכה של רבה של עפולה, ואליו הצטרפו הרב משה אלחרר רב העיר שלומי, והשני הרב מאיר לדאני מהמועצה האזורית לב השרון.

רפורמת הכשרות עברה בחודש הקודם במסגרת חוק ההסדרים, מול התנגדות מצד הרבנות. אך כעת נראה כי מתחילה תמיכה ברפורמה.

(צילום: הדס פרוש, פלאש 90)

שני הרבנים הוציאו מכתב תמיכה בשר כהנא וכתבו לו "תקוותנו ואמונתנו שזכויותיו הרבות של כבודו במערכת הצבאית יעמדו לו גם בתפקידו הגדול באזרחות להבריא את מערכת הכשרות במדינת ישראל". השנים מודים כי שנים רבות מערכת הכשרות בישראל לוקה בכשלים רבים, וטרם נעשה מעשה על מנת לשפר ולתקן את הליקויים. שני הרבנים ברכו את השר על נכונותו לפעול ולטפל בבעיות הכשרות.

חוק ההסדרים עבר; רפורמת הכשרות אושרה סופית

"אנחנו מחזקים את ידי כבודו בניסיונותיו ובתכניותיו לשיפור מערך הכשרות של מדינת ישראל, ומאמינים ומקווים שהוא יעשה כל אשר בידו 'לנקות את האורוות' ובכך להביא למציאות שיותר ויותר יהודים יאכלו כשר" כתבו הרבנים במכתב התמיכה. השניים אף מגדילים לכתוב וטוענים כי "הגיעה הזמן לרעידת אדמה בתחום הכשרות שתביא לחשבון נפש עמוק ואמונתנו ותקוותנו שכבודו ישכיל ויצליח לעשות זאת, וכמו כל מבצע מתגלגל לתקן את הליקויים שיתגלו ובמיוחד שאנחנו מאמינים בכוונותיך הטובות והישרות".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

53
28
אחד העם
23.11.21

פתרון גאוני אני רוצה להציע פיתרון לבעיית הגיור הכשרות השבת ועוד ,כדלקמן,להכריז על הציונות הדתית כדת נפרדת,אם הקראים שמאמינים במעמד הר סיני בתורה שבכתב ובבריאת העולם נחשבים לדת נפרדת,קל וחומר שהסרוגים שברובם הגדול אתאיסטים מוחלטים ,מאמינים בתורת דרווין,לא מאמינים בהשגחה פרטית ,ודוגלים בפרוק המשפחה היהודית ,יכולים להיחשב כדת נפרדת,צעד זה ייפתח אפשרות למתגיירים להצטרף לדת הסרוגה של בנט אורבך כהנא הרב אמסלם והרב של פתח תקוה,כך שכולם ייצאו מרוצים