היום בהיסטוריה: י"ד בכסלו תש"ט – התימנים עולים לארץ על כנפי נשרים
קהילת תימן, מן העתיקות שבגלויות, קיימה קשרים הדוקים עם היישוב בארץ-ישראל והייתה מן הקהילות הראשונות לעלות לארץ ישראל בשנת 1882 במסגרת עליית "אעלה בתמר" – תרמ"ב
לקראת קום המדינה ניסו יהודי תימן לעלות ארצה. הבריטים ששלטו במושבת הכתר עדן, לא איפשרו גם ליהודי תימן לעלות לישראל, הן קודם קום המדינה והן מיד לאחר היווסדה – כדי למנוע את תגבור הכוחות הלוחמים בארץ במלחמת העצמאות.
אף כאשר ניתן ההיתר לעלייה, עיכבו הבריטים את עלייתם של כ-800 צעירים בגיל גיוס, העולים נעצרו במחנה ליד העיר עדן שכונה בפיהם בשם "גאולה".
באין קשר יבשתי עם עדן, אורגנה עלייתם של בני תימן ברכבת אווירית, במבצע שכונה "על כנפי נשרים" על פי הפסוק מספר שמות "ואשא אתכם על כנפי נשרים, ואביא אתכם אלי", שם אחר למבצע הוא מרבד הקסמים. המבצע נמשך מספר שנים ובשלושה שלבים וכמעט כל יהדות תימן עלתה במבצע זה.


המטוס הראשון יצא בי"ג כסלו תש"ט והגיע לארץ למחרת בי"ד כסלו (15-16.12.48) המטוסים חלפו בשמי הנגב בעת שבשדותיו ניטשו עוד קרבות בין צה"ל לכוחות המצריים. למרות קשיי הקליטה שחוו יהודי תימן ולא זכו תמיד ליחס הולם תרמו רבות ליישוב הארץ ולפיתוחה.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
1 דיונים
אור
וכן גניבת תכשיטיהם, בזיזת ספרי התורה וכתביהם
08:52 19.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליעזר שך
כלומר ,73 שנה לחטיפת ילדי תימן ומכירתם על ידי מפאי והמפדל, 73 שנה לגזיזת פאותיהם והעברתם במסע שמד רוחני על ידי הקיבצנוקים והכיפות הסרוגות
00:06 19.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוספה.
בתגובה ל: אליעזר שך
,נכון מי הגנבים הגדולים ושל מי האלימות הזוועתית ביותר ומי האנטישמים המסוכנים ביותר ומי שונא יהדות ומתכחש לה ? השמאל שלא רואה את הדבשת שלו . אלא שהוא שולט בתקשורת בפרקליטות בפקידות בהסתדרות ,לכן הוא יכול לשקר ולכזב .
10:14 19.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר