סגן יו"ר הכנסת, חבר הכנסת יעקב מרגי מש"ס, תקף את התנהלות המדינה בעקבות העיכוב בתשלום הפיצויים למשפחות ההרוגים באסון מירון.

במהלך דיון בוועדת הפנים, אמר מרגי: "אני מצטרף לתחושות הקשות של נציגי המשפחות, אם היה מדובר בציבור אחר או אירוע אחר מיד היו מוצאים פיתרון לסוגיית הפיצויים".

מרגי הוסיף: "שבעה חודשים משפחות הרוסות, אני מתבייש כמדינה, לצערי נראה כי אין חמלה או רגישות בפקידות המקצועית, תירוץ ועדת החקירה זהו תירוץ עלוב".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: ערוץ כנסת)

"למי שהאזין לדיוני ועדת חקירה, השופטת בחרה להיכנס לדיונים אחרים מלבד מה שקורה בהר מירון, בוודאי לא לסוגיית הפיצויים. צריך לזכור כי ועדת החקירה תיקח לפחות שנתיים שלוש, איך נסתכל למשפחות בעיניים?".

"מדובר באסון שהמדינה אשמה בו, אולם התחושה הינה זלזול והשפלה למשפחות, מצופה כי באצילות נפש לתת מקדמה, להגיש סיוע נפשי, במציאת פתרונות מחוץ לקופסה".